Čarapić preminuo usljed davljenja u vodi

Istragu otežava to što policija nije mogla da pronađe tragove na osnovu kojih bi se utvrdilo mjesto sa kojeg je automobil sletio u rijeku
98 pregleda 0 komentar(a)
Krivi most nesreća, Foto: Boris Pejović
Krivi most nesreća, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2012. 11:04h

Prema obdukcionom nalazu koji je dostavljen porodici Čarapić, Mojsije S. Čarapić (40) koji je nestao u četvrtak veče 12. aprila, a koji je pronađen u ponedjeljak veče u svom automobilu kod Krivog mosta u koritu Morače, preminuo je zbog posljedica davljenja u vodi. Porodici je saopšteno i da je Mojsijevo tijelo bilo u Morači najmanje 15 dana.

U policiji su pokrenuli istragu o smrti Čarapića, a kako je nezvanično saopšteno oni pretpostavljaju da je Čarapić stradao tako što je sam sa namjerom sletio vozilom u Moraču. Policija ne isključuje mogućnost - da je riječ o saobraćajnoj nesreći ili ubistvu.

Čarapićevi rođaci kazali su “Vijestima” da on nije imao nikakvog razloga da izvrši samoubistvo, te da nije pio alkohol i da je riječ o smrti pod vrlo misterioznim okolnostima.

Stanoje Ceković, tetak Čarapića, kazao je “Vijestima” da je siguran da Mojsije nije izvršio samoubistvo.

"Nije imao nikakvih problema u životu da bi poželio da digne ruku na sebe. Nikad nije imao ni problema sa alkoholom, čak i to veče kada je nestao nakon izlaska iz kafane ljudi koji su ga vidjeli rekli su mi da je bio trijezan, tako da sam siguran da nije izgubio kontrolu nad vozilom zbog pijančenja. On nije bio takav", kazao je Ceković.

Čarapićevo tijelo pronađeno je prekjuče kada su ribolovci primijetili automobil u vodi, zaklonjen zelenim granjem, tako da se sa mosta nije mogao vidjeti. Ekipe policije, vatrogasci i ronioci vrlo brzo našli su se na licu mjesta oko 18 časova.

Policija je zatvorila saobraćaj za motorna vozila na dijelu puta od semafora kod Kliničkog centra do semafora kod kafića “Amfora”, sve do 21 čas kada je automobil “opel”, u kojem se nalazio Čarapić, izvučen iz vode uz pomoć elevatora.

Miroslav Turković, zamjenik osnovnog državnog tužioca naložio je obdukciju, koja je obavljena juče.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz podgoričke policije, istragu otežava to što policija nije mogla da pronađe tragove na osnovu kojih bi se utvrdilo mjesto sa kojeg je automobil sletio u rijeku.

Bonus video: