Porodica sumnja da je Mojsija Čarapić ubijen

Stanoje Ceković, tetak Čarapića, kazao je sinoć “Vijestima” da je siguran da Mojsije nije izvršio samoubistvo
86 pregleda 0 komentar(a)
Morača, Krivi most, Mojsija Čarapić, Foto: Boris Pejović
Morača, Krivi most, Mojsija Čarapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.05.2012. 14:28h

Podgoričanin Mojsija S. Čarapić (39), koji je nestao u četvrtak veče 12. aprila, pronađen je sinoć u svom automobilu kod Krivog mosta u koritu Morače.

Ribolovci koji su pecali na tom dijelu Morače primijetili su automobil u vodi u dijelu gdje je bio zaklonjen zelenim granjem, tako da se sa mosta nije mogao vidjeti, i odmah pozvali policiju. Ekipe policije, vatrogasci i ronioci vrlo brzo našli su se na licu mjesta oko 18 časova. Policija je zatvorila saobraćaj za motorna vozila na dijelu puta od semafora kod Kliničkog centra do semafora kod kafića “Amfora”, sve do 21 čas kada je automobil “opel”, u kojem se nalazio Čarapić, izvučen iz vode uz pomoć elevatora.

Miroslav Turković, zamjenik osnovnog državnog tužioca naložio je obdukciju, koja će biti obavljena danas, kako bi se utvrdio uzrok smrti Čarapića.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz podgoričke policije, sinoć nije bilo moguće pronaći mjesto sa kojeg je kolima u korito Morače sletio Čarapić. U policiji sumnjaju da je riječ o samoubistvu, ali ne isključuju mogućnost da je riječ o nesreči ili čak o ubistvu.

On je, prema ranijim tvrdnjama njegove porodice, posljednji put primijećen u četvrtak veče 12. aprila u jednoj kafani, u naselju Tološi. Oko dva časa izjutra napustio je taj objekat, ušao u automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Čarapić je vozio „opel”, boja slonove kosti “CT AG 669”, koje je vlasništvo njegove sestre, a u kojem je on i pronađen u koritu Morače. U noći kad je nestao, oko ponoći je tražio sestri da mu da ključeve od vozila, kako bi izašao nešto da završi. Rekao je da će se brzo vratiti, međutim, to se nije dogodilo.

“Znamo da je oko dva sata izjutra izašao iz jedne kafane u Tološima, a na sebi je imao plave farmerice, crnu jaknu i kafene cipele. Mobilni telefon mu je od te noći isključen”, kazali su ranije članovi njegove porodice.

Stanoje Ceković, tetak Čarapića, kazao je sinoć “Vijestima” da je siguran da Mojsije nije izvršio samoubistvo.

“Nije imao nikakvih problema u životu da bi poželio da digne ruku na sebe. Nikad nije imao ni problema sa alkoholom, čak i to veče kada je nestao nakon izlaska iz kafane ljudi koji su ga vidjeli rekli su mi da je bio trijezan, tako da sam siguran da nije izgubio kontrolu nad vozilom zbog pijančenja. On nije bio takav”, kazao je Ceković.

Bonus video: