Kavendiš i Fini pali, Gos prvi kroz cilj

U borbi za drugu vezanu pobjedu pobjedu, Mark Kavendiš je u prepoznatljivom stilu pokušao da u finišu napadne iz pozadine, ali je Roberto Ferari iznenada skrenuo udesno...
0 komentar(a)
Mark Kavendiš, Foto: Beta/AP
Mark Kavendiš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2012. 19:28h

Trodnevna danska odiseja na 95. biciklističkoj trci „Điro d’Italija” je završena na veoma ružan način - u borbi za drugu vezanu pobjedu pobjedu, Mark Kavendiš je u prepoznatljivom stilu pokušao da u finišu napadne iz pozadine, ali je Roberto Ferari iznenada skrenuo udesno.

Tada su pali i Kavendiš i lider „Đira” Tejlor Fini, koji je prije prolaska kroz ciljnu liniju morao da uđe u ambulantna kola.

Kasnije se vratio, završio treću etapu od i do Horsensa, dugu 190 kilometara, ali je i njemu i Kavendišu dodijeljeno pobjedničko vrijeme, kako ne bi zaostajali za konkurentima. Zbog toga je 21-godišnji Amerikanac i zadržao rozu majicu.

Drugoplasirani u generalnom poretku i Kavendišov klupski kolega iz Skaja, Velšanin Džerejnt Tomas, zatražio je od organizatora da diskvalifikuju Ferarija.

U danu koji je počeo sjećanjem na Vutera Vejlanta, Belgijanca koji je poginuo u 3. etapi prošlogodišnjeg Đira, pobjeda je pripala Metjuu Gosu - slavio je u vremenu četiri sata, 20 minuta i 53 sekundi.

To je prvi trijumf novoformiranog australijskog tima Grin edž na nekon gran turu.

Na „Điru” je sjutra slobodan dan, jer karavan seli u Italiju.

U srijedu se u Veroni vozi timski hronometar, dug 33,2 kilometra. Možda će se Fini i Kavendiš oporaviti do tada...

Bonus video: