Advokat Petrić: Moj brat nema veze sa ubistvom Slavoljuba Mijatovića

Brat Siniše Petrića, advokat Srđan Petrić reagovao je na tekst objavljen u Dnevnim novinama, koji je portal "Vijesti" prenio.
602 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2012. 15:23h

Brat Siniše Petrića, advokat Srđan Petrić reagovao je na tekst objavljen u Dnevnim novinama, koji je portal "Vijesti" prenio.

Reagovanje objavljujemo u cjelosti:

"U cilju pravilnog informisanja građana Crne Gore i regiona, ja advokat Srđan Petrić iz Zenice, brat Siniše Petrića, u vezi sa tekstom objavljenim na portalu Vijesti.me, i u listu Dnevne novine, demantujem bilo kakvu povezanost moga brata sa bilo kojim krivičnim djelom u Crnoj Gori, pa tako i sa ubistvom Slavoljuba Mijatovića u Budvi..

Previše je neistina i neprovjerenih informacija u proteklom periodu objavljeno protiv moga brata, te u cilju zaštite njegovih elementarnih ljudskih prava, zagarantiranih Europskom konvencijom o ljudskim pravima, kao i u cilju zaštite elementarnih prava njegove porodice i rodbine, pozivam na prestanak zloupotrebe lika i djela moga brata u dnevno-političke svrhe i u opravdanju potrebe za komercijalizacijom i poboljšanjem prodaje vijesti.

S tim u svezi, svako se treba zapitati, o svojoj odgovornosti, jer sloboda medija jeste stup demokratije, ali donosi sa sobom i zakonski propisana ograničenja, te nameće i odgovornost , kao cijenu svoje slobode", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: