Preko dana postavljao pločice, noću krao: Uhapšen zbog 17 krađa

Ovo lice je, kako se osnovano sumnja, izvršilo provale u nekoliko stambenih objekata, osnovnih škola, prodajnih objekata, te u prostorije jedne mjesne zajednice
54 pregleda 0 komentar(a)
Ukradene stvari, Foto: Uprava policije
Ukradene stvari, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.05.2012. 15:33h

Barska policija rasvijetlila je sedamnaest krivičnih djela teška krađa koje je počinio građevinski radnik Tomislav Milojević (42) državljanin Srbije koji je bio nastanjen u Budvi.

Službenici Kriminalističke policije Područne jedinice Bar su, 7. maja, podnijeli Osnovnom državnom tužiocu u Baru poseban izvještaj kao dopunu krivičnih prijava koje su bile podnesene protiv nepoznatog počinioca.

Milojević je za skoro godinu dana počinio čak 17 krivičnih djela teška krađa.

On je osumnjičen da je u naseljima Dubrava, Bijelo Brdo, Bartula, Bjeliši, Podgrad, Zaljevo, Ostros, Djuravci, Dobre Vode, Šušanj i Pečurice i počinio više teških krađa. Krao je lap-top računare, mobilne telefone, satove, personalne računare, štampače, LCD televizore, namirnice, kozmetičke proizvode, cigarete, alat i opremu za kupatila.

Milojević je, kako se osnovano sumnja, izvršilo provale u nekoliko stambenih objekata, osnovnih škola, prodajnih objekata, te u prostorije jedne mjesne zajednice.

Prema saznanjima “Vijesti” iz barske policije Milojević je radio kao građevinski radnik. On se bavio postavljanjem pločica, malterisanjem... Preko dana bi pored posla posmatrao kuće, stanove i škole u blizini gdje je radio, i onda bi dolazio uveče i provaljivao i krao iz njih.

Kada nije mogao da polomi cilindrični uložak brave na objektima koje je provaljivao ulazio je tako što je razbijao prozore i vrata. Ukradeno je stavljao u kola i vozio do iznajmljene kuće u Markovićima. Policija je u iznajmljenoj kući pronašla oko 140 ukradenih predmeta, koji su vraćeni vlasnicima. Vrijednost ukradenih predmeta dostiže 15 hiljada eura. Policija sumnja da je Milojević imao i pomagače.

Bonus video: