Uhapšen Nikšićanin D. B. (25), osumnjičen za 7 krađa

Policijski službenici pronašli su jedan dio otuđenih stvari, koje će biti vraćene vlasnicima, dok se za ostalim traga
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2012. 12:09h

Nikšička policija uhapsila je D.B. (25) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa i dva krivična djela krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Nikšićki policajci su, kako se navodi, identifikovali D.B. kao osumnjičenog prvo za dva krivična djela, a poslije i za ostala, nakon operativnih i planskih aktivnosti, koje su preduzeli radi rasvjetljavanja teških provalnih krađa u kućama i vikendicama, koje su izvršene u protekla dva mjeseca na seoskim područjima Opštine Nikšić.

Sumnja se da je D.B. provalio u kuću, vlasništvo S.P, koja se nalazi u mjestu Grahovo - Gornje polje, i iz nje ukrao dvije lovačke puške.

Takođe se sumnja da je prošlog mjeseca D.B. provalio u vikendicu u mjestu Dubrava, vlasništvo S.B iz Nikšića, iz koje je ukrao televizor, radio CD, DVD plejer i punjač za akumulator.

Navodi se da je za jedno od tih krivičnih djela osumnjičen i D.M (30) iz Nikšića, za kojeg se sumnja da je, zajedno sa D.B, počinio jednu od navedenih krađa

"Dalja kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da je D.B, na teritoriji Opštine Nikšić, počinio još pet krivičnih djela.

On je, kako se sumnja, provaljivao u kuće i vikendice iz kojih je otuđio izvjesnu količinu municije, alat i druge stvari", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je za jedno od tih krivičnih djela osumnjičen i D.M (30) iz Nikšića, za kojeg se sumnja da je, zajedno sa D.B, počinio jednu od navedenih krađa.

"Osumnjičeni D.B. je, uz krivičnu prijavu, predat zamjeniku Osnovnog državnog tužica u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela, dok je krivična prijava protiv D.M. podnijeta u redovnom potupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici pronašli su jedan dio otuđenih stvari, koje će biti vraćene vlasnicima, dok se za ostalim traga.

Bonus video: