Milačić: U majstorici će biti jednako teško i nama i njima

Prosto je neshvatljivo šta se dogodilo sa ekipom Luke Bar, koja je u četvrtom meču finalne serije protiv Budućnosti kod 2:0 i 22:19 imala dobijenu utakmicu i titulu u džepu.
142 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Luke Bar, Foto: Odbojkaški savez  Crne Gore
Odbojkašice Luke Bar, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 07.05.2012. 12:19h

Prosto je neshvatljivo šta se dogodilo sa ekipom Luke Bar, koja je u četvrtom meču finalne serije protiv Budućnosti kod 2:0 i 22:19 imala dobijenu utakmicu i titulu u džepu.

Umjesto da dotuku grigiranog rivala, izabranice Vladimira Milačića su dozvolile protivniku da se povrati, i na kraju stigne do pobjede, koja je u finišu trećeg seta izgledala kao nemoguća misija.

“Mi smo dobro odigrali prva dva seta, nakon toga nijesmo baš najbolje. Budućnost je to znala da iskoristi, i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi. Sada treba da pokušamo da se spremimo najbolje što možemo za petu utakmicu, koja će biti jednako teška za obje ekipe. Finalna serija je dugačka, vidjećemo šta će donijeti peta utakmica”, kaže Milačić.

Luka Bar je uoči starta sezone bila prvi favorit za titulu, koja je i imperativ, nakon dvije sušne sezone (gradski rival Galeb je osvajao šampionski pehar), posebno što “sirene” posjeduju najveći kvalitet i posebno najveće iskustvo. Iskustvo je, međutim, zakazalo u prethodna dva meča, naročito u posljednjem, kada je posebno Ilona Marljukić podbacila u ključnim momentima, a nervozu je pokazala i burnom reakcijom kada ju je Milačić zamijenio kod 7:10 u trećem setu (ušla je Šušter), tako što je bacila broj za zamjene, a onda i nešto verbalno “poručila” svom treneru.

“Imali smo 2:0 u setovima, maltene i treći set, u četvrtom smo stizali i u jednom trenutku prestigli prednost Budućnosti, tako da očekujem, možda, puno preokreta i u petoj utakmici. Nadam se da ćemo cijelo vrijeme odigrati na jako visokom nivou, ili na nivou na kojem smo igrali prva dva seta u Podgorici”, dodao je Milačić.

Bonus video: