Racković: Samo smo mi vjerovali da to možemo

“I prije finalne serije sam govorio, a vi ste svjedoci toga, da ove djevojke mogu da naprave dostojan rezultat protiv Luke Bar", kaže Racković
56 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Budućnost Zetatransa, Foto: Savo Prelević
Odbojkašice Budućnost Zetatransa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2012. 10:58h

Kod 2:0 u setovima za Luku Bar i 19:22 u trećem setu, a pri vođstvu Baranki od 2:1 u pobjedama, odbojkašice Budućnosti bile su u nokdaunu. Malo je ko u tim trenucima, mogao i pomisliti da titula neće otići za Bar.

Međutim, uz malo sreće i pomoći protivnica (Marljukić je loše odigrala kontru za 23:19 i loptu poslala u mrežu), ali prije svega uz veliku želju, htijenje i borbenost, izabranice Vladimira Rackovića su se vratile u život i dobile naredna tri seta, i izborile majstoricu.

“Plave” su pokazale da imaju kvalitet da se bore sa, na papiru, objektivno kvalitetnijim rivalom. Na dobitku je i crnogorska odbojka, posebno ženska, jer je ovo finale dobilo neočekivano novu i interesantnu dimenziju.

“I prije finalne serije sam govorio, a vi ste svjedoci toga, da ove djevojke mogu da naprave dostojan rezultat protiv Luke Bar. Iskren da budem, kod 0:2 u setovima, mislim das u djevojke više od mene vjerovale da mogu napraviti preokret, i ja im čestitam na tome. Pokazale su htijenje i karakter, i na kraju im se to isplatilo. U trećem i četvrtom setu su popravili servis, prijem nam je postao fenomenalan, a tehničarka Bojović se vratila u igru, a nakon utakmice se vidjelo kako su emocije proradile kod nje”, kaže trener Racković.

Šef struke Podgoričanki, koji je prije 11 godina u redovima muškog kluba Budućnosti bio akter neočekivanog osvajanja titule protiv tada favorizovane Budvanske rivijere, ističe da su vjerovatno samo oni “vjerovali da ovo može da se dešava u finalnoj seriji, i da će odlučivati peta utakmica”.

“Ali vidim da je svima negdje milo zbog toga”, ističe Racković.

Iz Budućnosti najavljuju da će Luku Bar napasti i u Baru, u petom meču koji se igra u srijedu ud 17.30 časova.

“Nije fraza ako kažem da su oni opet favoriti. Nakon poraza u Baru, u trećem meču, oni su na našem parketu vodili 2:0. Ali, nema pravila, mi imamo kvalitet da igramo sa njima, da ih pobijedimo. Vidjećemo šta će biti, ali ja vjerujem u djevojke”, zaključio je Racković.

Bonus video: