Nađen režiser za nastavak filma "Igre gladi"

Film "Igre gladi" je sniman po romanu američkog televizijskog pisca i romanopisca Suzane Kolins
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2012. 15:13h

Nakon što je Gari Ros saopštio da neće režirati nasatvak filma "Igre gladi" ("The Hunger Games"), koji se zvanično zvoe "Catching Fire", bilo je nejasno ko će održati slavu hit SF akcione drame koja je zaradila preko 600 miliona dolara.

Producenti nisu gubili vrijeme i tražili su čovjeka koji će uspješno odraditi posao i našli su režisera Frensisa Lavrenc.

Sa produkcijom filma se, kako prenose mediji, počinje već na jesen, jer je glavna zvijezda filma, Dženifer Lavrenc, jako tražena i angažovana na više drugih filmskih projekata. Ona će u januaru, 2013. snimati "X-Men: First Class".

Premijera filma "Catching Fire" se u bioskopima očekuje u novembru, 2013. godine.

Film "Igre gladi" je sniman po romanu američkog televizijskog pisca i romanopisca Suzane Kolins.

Napisana je kao priča koju priča šesnaestogodišnja Katnis Everdin, koji živi u post-apokaliptičnom svijetu u zemlji Panem koja se prostire na mjestu nekadašnjih zemalja Sjeverne Amerike. Prijestonica, visoko napredni glavni grad - metropola, ima hegemoniju nad ostatkom nacije. „Igre gladi“ su godišnji događaj u kojem su jedan dječak i jedna djevojčica u dobu od 12 do 18 godina iz svakog od 12 okruga oko glavnog grada izabrani na lutriji da se takmiče u televizijskoj bici u kojoj samo jedna osoba može da preživi.

Filmska adaptacija, čiji je koautor i koproducent sama Kolins i koji je režirao Gari Ros, je premijerno prikazana širom svijeta 23. marta 2012.

U filmu glume Dženifer Lavrenc kao Katnis, Džoš Hučerson kao Pita i Liam Hemsvort kao Gale.

Bonus video: