U 13 borbi najavili nove susrete

Sa 13 borbi, bokseri beranskog Radničkog, Nikšića, Sutjeske i domaćeg kluba su imali rijetku priliku da prikažu znanje stečeno na tereningu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2012. 22:02h

Tačno u deset sati u bokserskoj sali Budućnosti bokseri četiri crnogorska kluba su na revijalnom turniru ukrstili rukavice. Sa 13 borbi, koje su vodile sudije Sreten Bošković i Nikola Vukčević, bokseri beranskog Radničkog, Nikšića, Sutjeske i domaćeg kluba su imali rijetku priliku da prikažu znanje stečeno na tereningu.

"Bio je to pravi praznik boksa, sa odličnim sudijama, bokserima željnim borbe i ljubiteljima boksa koji su to sve ispratili u sjajnoj atmosferi. Potpuna neaktivnost u crnogorskom boksu, bez organizovanja takmičenja i želje da se nešto promijeni i krene sa pravim radom, natjerala nas je na ovaj korak. Bokseri samo u mečevima mogu sticati iskustvo, a kako ih Bokserski savez Crne Gore ne organizuje, onda smo sa prijateljima iz drugih klubova dogovorili provjere, koje se nadamo da će biti barem mjesečno.

I preko ovog druženja imamo priliku da vidimo kvalitet, pa će po dva-tri najbolja boksera iz sva četiri kluba učestvovati u Regionalnoj ligi Šumadije. To je takmičenje otvorenog tipa i već 13. maja idemo u Novi Pazar, gdje će naši bokseri imati novu priliku da boksuju", kazao je vlasnik Budućnosti, Miodrag Perunović.

Kako je turnir revijalnog karaktera, dogovor klubova je bio da se ne proglašavaju pobjednici, ali je kao najzanimljiviji i najravnopravniji duel bio između seniora početnika, Stanišića iz Budućnosti i Šabotića iz BK Nikšić.

Boksovali su

Seniori: Purić (Budućnost) - Šabotić (Sutjeska). Seniori početnici: Globarević (Budućnost) - Dedović (Radnički), Tomić (Sutjeska) - Martinović (Radnički), Kukuličić (Budućnost) - Laban (Radnički) i Stamatović (Budućnost) - Hadžić (Sutjeska).

Juniori: Vujović (Budućnost) - Iković (Radnički), Šipčić (Nikšić) - Soljanin (Radnički), Mijušković (Nikšić) - Krivošić (Radnički), Lopičić (Nikšić) - Vuksanović (Radnički) i Lazarević (Budućnost) - Todorović (Sutjeska).

Školarci: Nenezić (Nikšić) - Boričić (Radnički).

Pioniri: Mihailović (Budućnost) - Radulović (Budućnost).

Bonus video: