Budućnost opet bolja od Luke Bar, majstorica odlučuje o tituli

Nakon što su iznenadile Luku Bar u srijedu u “Topolici”, odbojkašice Budućnost Zetatransa su i večeras porazile osvajača Kupa sa 3:2
0 komentar(a)
Odbojkašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Odbojkašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2012. 20:23h

Mimo prognoza i očekivanja, o tituli će odlučivati majstorica – ako je Luka Bar bila apsolutni favorit prije početka finala plej-ofa, ako je to bila još više nakon prve dvije pobjede u doigravanju, onda je mlađana ekipa Budućnost Zetatransa apsolutno zaslužila da vjeruje da može do potpunog preokreta, do prve titule u klupskoj istoriji.

Nakon što su u srijedu iznenadile Baranke u “Topolici”, izabranice Vladimira Rackovića su slavile i večeras na svom parketu, i to nakon vođstva gošći od 2:0 u setovima i 22:19 u trećem.

Uz to, Podgoričanke su srušile i neugodnu tradiciju, pošto su prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori na svom terenu savladale “sirene”...

“Poslije veoma loše igre u prva dva seta izgubile smo u jednom momentu vjeru da možemo napraviti preokret. Međutim, povratile smo samopouzdanje i popravile igru na svakom elementu. Prijem, servis, napad i blok bili su bolji i stigle smo do velikog preokreta. Mislili su svi da će se sve završiti u tri utakmice, međutim, ostalo je da o tituli odlučiuje majstorica u Baru. Ništa nije gotovo, ta utakmica će presuditi i daćemo sve od sebe da pobijedimo”, kazala je nakon meča korektora Budućnosti Neda Vujadinović.

Budućnost je u prvom setu imala dva poena prednosti do 16:14, ali je Luka Bar sa četiri uzastopan poena preokrenula, a onda serijom 4:0 do 24:18 odlučile set. U drugom setu dileme nije bilo, Budućnost je držala priključak do 10:13, ali je do kraja seta uspjela da osvoji još samo tri poena.

Na 2:0 za gošće, teško da je bilo onih u dvorani koji bi stavili i euro na pobjedu Budućnosti, vjerovatno su to pomislile i iskusnije gošće, što im se na kraju i osvetilo. Budućnost je zaigrala rasterećeno u nastavku, i pokazala je svoje pravo lice.

Istina, Luka Bar je imala priliku da pobijedi 3:0, ali je Ilona Marljukić napravila grešku u kontri na 22:19 (u želji da prebaci loptu, poslala je u mrežu), i od tog trenutka se sve okrenulo. Podgoričanke su do kraja seta napravile seriju 6:0, smanjile na 1:2, a onda su izdržale povratak Luke Bar u četvrtom setu od 24:21 na 24:24, da bi taj set dobile 27:25.

Baranke su u taj-brejku povele 5:3, ali je onda uslijedila nova serija Budućnosti od 6:0 za 9:5, kada je i meč prelomljen, jer je domaćin rutinski priveo meč kraju...

“Pokazalo se da je u odbojci sve moguće. Vjerovatno smo nakon 2:0 pomislile da je gotovo. Mi smo potpuno podbacile, nadam se da ćemo u Baru odigrati bolje, praviti manje grešaka”, komentar je srednjeg blokera Luke Bar Marije Milović.

Budućnost Zetatrans - Luka Bar 3:2 (20:25, 13:25, 25:22, 27:25, 15:10)

Podgorica – Medicinska škola. Gledalaca: oko 300. Sudije: Sonja Simonovska (Bar) i Dragan Vučković (Budva). Poeni iz napada: Budućnost 48, Luka Bar 45. Poeni iz bloka: Budućnost 6, Luka Bar 11. Poeni iz servisa: Budućnost 12, Luka Bar 10. Servis greške: Budućnost 22, Luka Bar 14. Greške: Budućnost 19, Luka Bar 20.

Budućnost Zetatrans: RAIČEVIĆ (libero), Kamčeva, Janković, BAJIĆ 8, BOJOVIĆ 1, Đukić, Bečić, PERUNIČIĆ 17, Vujošević (libero), ROVČANIN 10, MEDOJEVIĆ 12, VUJADINOVIĆ 17.

Luka Bar: MARLJUKIĆ 14, ROSIĆ 7, PEROVIĆ 16, N. MILIVOJEVIĆ, JOKSIMOVIĆ 7, MILOVIĆ 16, Hadžisalihović, Bakić, E. MILIVOJEVIĆ 2, Šušter 2, Stojanović (libero), Milovanović 1.

Bonus video: