Samurgašev stao u osmini finala, ništa od olimpijske vize

Samurgašev je dobro počeo borbu, dobio je prvi period sa 3:0, ali je potom izgubio drugi i treći sa 1:0, odnosno 7:0.
0 komentar(a)
Rafael Samurgašev, Foto: Vesko Belojević
Rafael Samurgašev, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.05.2012. 14:48h

Naturalizovani crnogorski rvač Rafael Samurgašev nije uspio da izbori olimpijsku vizu za Igre u Londonu - izdanak čuvene ruske rvačke porodice poražen je u drugom kolu posljednjeg kvalifikacionog turnira, koji se održava u Helsinkiju, od borca iz Kirgistana Janarbeka Kenjejeva, u kategoriji do 84 kilograma, grčko-rimski stil.

Samurgašev je dobro počeo borbu, dobio je prvi period sa 3:0, ali je potom izgubio drugi i treći sa 1:0, odnosno 7:0.

Naš reprezentativac je u prvom kolu bio bolji od Marokanca Jusefa Ousolea, dobivši prvi period sa 4:0, dok su drug ii treći period završeni 0:0.

U ovoj kategoriji prijavljeno je 26 takmičara, a samo finalisti izboriće vizu za London.

Rafael Samurgašev, koji je 22. aprila dobio crnogorsko državljanstvo, nije bio u mogućnosti da nastupi na kvalifikacionom turniru u Sofiji, s obzirom na to da je crnogorski pasoš dobio nakon što je obavljeno mjerenje, a turnir koji je održan u Kini preskočio je želeći da top formu dostigne upravo za Venta kup, najveće takmičenje u rvanju koje je ikada održano u Finskoj.

Drugi crnogorski predstavnik u Helsinkiju Mirjana Martinović, nastupiće u nedjelju, a u njenoj kategoriji do 63 kilograma, slobodni stil, prijavile su se 34 djevojke.

Naša takmičarka nije uspjela da prođe prvo kolo na turniru u Sofiji, a zbog velikih troškova puta Mirjana nije nastupila u Kini. Troškove njenog nastupa u Helsinkiju pokrili su sponzori njenog novog reprezentativnog kolege Samurgaševa.

Olimpijsku vize i u ženskoj konkurenciji izboriće samo finalistkinje.

Bonus video: