Budućnost za majstoricu, Luka Bar za duplu krunu

Baranke i dalje vode, 2:1 u pobjedama, ali su stvari sada vraćene na početak, jer je večeras Budućnost domaćin.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2012. 10:54h

Pobjedom u Baru, odbojkašice Budućnost Zetatransa vratile su draž finalu plej-ofa. Iako se nakon dvije maksimalne pobjede u prva dva meča činilo da će Luka Bar pred svojim navijačima u srijedu proslaviti titulu, Podgoričanke su produžile neizvjesnost. Izabranice Vladimira Rackovića su pružile, možda, najbolje izdanje u ovoj sezoni, i nanijele prvi poraz „sirenama“.

Baranke i dalje vode, 2:1 u pobjedama, ali su stvari sada vraćene na početak, jer je večeras Budućnost domaćin.

"Mislim da smo sada u psihološkoj prednosti. Iz utakmice u utakmicu smo igrale sve bolje, podizale smo igru na sve veći nivo, i to nam se vratilo u trećoj utakmici. U Baru nam je svaki elemenat igre bio dobar, svaka igračica je dala maksimum, pokazale smo želju, borbenost, i pobjeda je došla kao nagrada. Nadam se da ćemo u subotu odigrati još bolje, da ćemo ostvariti pobjedu i obezbijediti majstoricu", kaže za “Vijesti” Nikolina Bajić, srednji bloker Budućnost Zetatransa.

Bajić dodaje da kod njenih saigračica i nje sada nema opterećenja zbog toga što njihovi navijači očekuju da zadaju novi udar Barankama.

"Nema opterećenja. Mi dobro radimo, dobro smo se spremale za završnicu. Atmosfera među djevojkama je super i očekujem povoljan ishod po nas. Istina, ništa ne možemo da garantujemo, ali možemo da obećamo da ćemo dati sve od sebe. Vjerujem da će utakmica biti dobra", dodala je Bajić.

Uoči starta prvenstva, titula je bila imperativ za Luku Bar. Do srijede su Baranke opravdale očekivanja, nanizavši čak 23 uzastopne pobjede. Nijesu uspjele, međutim, da na svom parketu okončaju sezonu iz snova, u kojoj su već osvojile Kup Crne Gore. Popravni je večeras, a i dalje imaju ulogu favorita.

"Svakome se desi loš dan, a nama se to dogodili u najgorem trenutku. Žao mi je zbog naših navijača što titulu nismo proslavili zajedno, na domaćem parketu, ali i to je sport. Iskreno se nadam da nam se greške iz prethodnog meča više neće dogoditi. Iako Budućnost ima prednost domaćeg terena, mislim da, prema svemu viđenom ove sezone, uloga favorita pripada nama", rekla je iskusna Ilona Marljukić.

Partijama u dosadašnjem toku sezone, izabranice Vladimira Milačića su zaslužile trofej. Međutim, to će morati da potvrde još jednom pobjedom.

"Opuštanja ne smije i neće biti. Moramo biti maksimalno skoncentrisane od samog starta jer tutula nam je nadohvat ruke", dodala je Marljukić.

Utakmica u Medicinskoj školi počinje u 19 časova. Sude Sonja Simonovska (Bar) i Dragan Vučković (Budva).

Budućnost protiv tradicije

Osim Luke Bar, odbojkašice Budućnost Zetatransa će večeras morati da ruše i neugodnu tradiciju. Podgoričanke, naime, nijednom u nezavisnoj Crnoj Gori nijesu uspjele da savladaju Luku Bar na svom terenu.

Jedine dvije pobjede u 22 međusobna duela, Budućnost je ostvarila u Baru, interesantno oba puta po 3:1 – prvi put 16. oktobra 2010. godine, a drugi put u srijedu…

U ligaškom dijelu, Luka Bar je u sali Medicinske škole slavila 3:1, dok je u drugom meču finala plej-ofa bilo 3:0 za gošće.

Bonus video: