Samo Budvanska rivijera i Luka Bar igraju Evropu

Šampion Budvanska rivijera je prijavila učešće u Kupu CEV, ali je i poslala zahtjev za nastup u Ligi šampiona, uz nadu da će i četvrti put dobiti vajld kard.
56 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Luka Zeković
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.05.2012. 11:26h

Od mogućih šest, Crnu Goru će u odbojkaškim evropskim kupovima u narednoj sezoni predstavljati samo dva kluba – Budvanska rivijera u muškoj, te Luka Bar u ženskoj konkurenciji.

To je dovoljan podatak u kakvoj se situaciji nalazi crnogorska odbojka, a Evropu neće igrati ni odbojkaši Budućnosti, vicešampioni države, nekada učesnici i Lige šampiona, istina u znatno drugačijim finansijskim i igračkim vremenima.

"Žalimo zbog ovakve odluke, ali su razlozi finansijske prirode. Nijesmo smjeli da rizikujemo da u prvom ili drugom kolu naletimo na nekog protivnika iz recimo Rusije, ili neke druge daleke zemlje, pa da nemamo šansi za prolaz, a da za put potrošimo velika finansijska sredstva. Procijenili smo da je bolje da dio tih sredstava potrošimo da ekipi obezbijedimo učešće na turnirima u okruženju, kako bi momci imali što više jakih utakmica, koje će im koristiti za domaća takmičenja", rekao nam je Ivica Adžić, direktor odbojkaša Budućnosti, koja je imala pravo nastupa u Kupu CEV.

Šampion Budvanska rivijera je prijavila učešće u Kupu CEV, ali je i poslala zahtjev za nastup u Ligi šampiona, uz nadu da će i četvrti put dobiti vajld kard.

Od Evrope, odnosno od Čelendž kupa, u muškoj konkurenciji su odustali Studentski centar i Jedinstvo.

Bez obzira kako završi finalna serija plej-ofa kod djevojaka, Luka Bar će iduće sezone igrati u Čelendž kupu, jer je to jedino žensko takmičenje koje po rejtingu pripada Crnoj Gori.

Osim jednog zagarantovanog mjesta, naša zemlja je mogla da za Čelendž kup računa i na jednu specijalnu pozivnicu (vajld kard), ali je Budućnost Zetatrans odustala od prava da je iskoristi.

"Mi, jednostavno, nemamo finansijskih sredstava za Evropu", kratko je prokomentarisao Vladimir Racković, trener odbojkašica Budućnost Zetatransa.

Bonus video: