Milivojević uzeo titulu u Hrvatskoj

"Poslije pet mjeseci bez kluba uspio da se vratim u dobar ritam, tako da sam sa te strane baš zadovoljan", kaže za "Vijesti" Aleksandar Milivojević.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2012. 16:20h

Nakon Igora Kolakovića (ACH volej) u Sloveniji i Marka Bojića (Rešovija) u Poljskoj, još jedna nacionalna titula u Evropi nosi pečat odbojkaške Crne Gore – reprezentativac Aleksandar Milivojević u dresu Mladost Marine iz Kaštel Lukšića (predgrađe Splita), preksinoć se okitio titulom prvaka Hrvatske.

Njegov tim je u finalu plej-ofa sa 3:0 u pobjedama „počistio“ sada već bivšeg šampiona, zagrebačku Mladost, i domogao se prve titule u 65-godišnjoj klupskoj istoriji (ovo je, zapravo, prva titula bilo kojem kaštelanskog kluba).

Treći meč je bio najlakši, dobijen na svom parketu sa 3:0, nakon što je Mladost Marina u prvom duelu finala, kod kuće, slavila 3:1, a onda i 3:2 u Zagrebu...

"Prve dvije utakmice su bile mnogo bolje, odlične. Zagrepčani su igrali jako dobro, ali smo mi držali nasu igru i prelomili mečeve u našu korist, a ključna je bila utakmica na njihovom terenu, koju smo dobili na mišiće. Ova posljednja je po kvalitetu bila najgora, jer su i oni shvatili da nemaju šanse. Igrali smo stvarno dobro, oni takođe, i mislim da je na kraju kvalitet presudio, koji, evidentno, imamo, što smo i dokazali", kaže na početku razgovora za “Vijesti” 29-godišnji bivši primač servisa Budućnosti.

Milivojević ističe da je atmosfera u dvorani bila sjajna, koju su domaći navijači napravili uz brodske sirene i bubnjeve.

"Bilo je baš lijepo za igrati, i na kraju uzeti titulu. Sve je bilo sjajno, uvijek je lijevo osvojiti titulu, posebno što je za ovaj klub prva, koja im puno znači", nastavlja Milivojević, koji je iz Mladog radnika stigao u Budućnost 2005. godine, i proveo tri sezone u podgoričkom klubu, a prije dolaska u Hrvatsku, igrao je u njemačkom Nechopersu, francuskom Boveu i grčkom Arisu.

Milivojević je u Mladost Marinu iz Kaštel Lukšića stigao sredinom decembra prošle godine, ali je pravo nastupa stekao početkom januara, nakon izgubljenog finala Kupa od Murse. Osim Milivojevića, u klub su stigli i bivši tehničar Budvanske rivijere Inoslav Krnić i srednji bloker Ivan Mihalj. Sa tim pojačanjima je bilo jasno da dalmatinski klub želi trofej, želi titulu.

"Imali smo imperativ za titulu, koja je i bila glavni cilj", kaže popularni Aga.

Osim titule, Mladost Marina je osvojila i treće mjesto u Srednjeevropskoj ligi (MEVZA), gdje je u meču za treće mjesto savladala slovački Čemes (u polufinalu su poraženi od Kolakovićevog ACH voleja), u meču u kojem je Milivojević osvojio čak 27 poena.

"Pored titule došlo je i to treće mjesto u MEVZI, i u klubu su svi, zaista, prezadovoljni, ostvarili su cilj koji su željeli. Imali smo problema sa povredama, manjak utakmica, jer smo igrali samo MEVZU, a u prvenstvu smo se uključili tek u plej-ofu. Uspjeli smo, međutim, sve da završimo na najljepši način. Moram da pohvalim sve ljude u klubu, koji su bili više nego korektni u proteklih pet mjeseci".

S obzirom na partije koje je pružao, i bio jedan od glavnih aduta u trci za titulu, primač servisa crnogorske reprezentacije je zadovoljan je i na ličnom planu.

"Poslije pet mjeseci bez kluba uspio da se vratim u dobar ritam, tako da sam sa te strane baš zadovoljan. Naravno, Hrvatska liga nije prejaka, ali mislim da je finale bilo kvalitetno i drago mi je da smo iz tih utakmica izašli kao pobjednici", ističe Milivojević, uz napomenu da postoji mogućnost da i naredne sezone ostane u istom klubu, ali da još uvijek ne zna ništa definitivno.

Pauza će prijati zbog koljena

Milivojević danas ide za Podgoricu, jer se, kako kaže, itekako, uželio porodice, kćerke Line i supruge Tijane. Slijedi mu mjesec dana odmora, koje će mu dobro doći, kako bi spreman dočekao septembarske obaveze u reprezentaciji Crne Gore, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Danskoj.

"Koljeno skakačke noge me muči od posljednje akcije reprezentacije, mada se pogoršalo, jer nisam imao vremena za pauzu zbog obaveza ovdje. Ništa strašno, mala pauza i sve će biti ok", zaključio je Milivojević, koji je u dresu Budućnosti osvojio posljednju titulu u bivšoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, i dvije duple krune u nezavisnoj Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: