Kolaković: Želimo u London iz Sofije

"Očekujem da igrači daju sve od sebe, da poštujemo svaku loptu, svaki set i da ne razmišljamo o drugim i trećim šansama", rekao je Kolaković
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2012. 14:42h

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da njegov tim na predstojećem kvalifikacionom turniru za plasman na OI neće kalkulisati i razmišljati o drugim ili trećim šansama za London.

"Nismo imali puno vremena za pripreme, ali svakako da idemo u Bugarsku sa razmišljanjem da tamo možemo da izborimo direktan plasman na OI. Očekujem da igrači daju sve od sebe, da poštujemo svaku loptu, svaki set i da ne razmišljamo o drugim i trećim šansama. To je jedini put i bez obzira na težinu turnira uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da napravimo željeni rezultat", rekao je crnogorski stručnjak na današnjoj konferenciji za medije.

Povratnik u nacionalni tim Bojan Janić istakao je da će se igrači boriti iz meča u meč i pokušati da se ne opterećuju konačnim rezultatom.

"Želja nam je da budemo prvi i plasiramo sena OI. Biće teško, skupili smo se prije četiri nedjelje, obavili dosta posla, neki igrači su došli ranije, neki kasnije, neki spremniji, neki manje. Idemo da se borimo iz meča u meč, da ne razmišljamo o krajnjem rezultatu i nadamo se najboljem", poručio je Janić.

Dragan Stanković je zajedno sa Markom Podrašcaninom poslednji završio sezonu, ali došao je veoma motivisan, kao šampion Italije.

"U dobroj smo takmičarskoj formi, ovdje smo dodali malo fizičku spremu i očekujem da se narednih dana uigramo sa ekipom i nekim igračima sa kojima ranije nismo imali prilike da igramo", rekao je Stanković.

Selektor Kolakovic najavio je da ce spisak putnika za Sofiju saopštiti u nedjelju, dan prije polaska u glavni grad Bugarske.

Srbija će igrati u A grupi turnira sa Bugarskom, Španijom i Slovenijom, koju vodi crnogorski trener Veselin Vuković, dok će u B grupi igrati Italija, Njemačka, Finska i Slovačka.

Plasman na Olimpijske igre u Londonu izboriće samo pobjednik turnira.

Bonus video: