POMOĆ IZ PRIRODE

Namirnice za povećanje libida

Avokado sadrži vitamin B6, koji muškarcima može pomoći da im se poveća nivo testosterona i kalijuma, a koji pri tom reguliše rad štitne žlijezde
207 pregleda 0 komentar(a)
seks, veza, Foto: Shutterstock
seks, veza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.05.2018. 17:14h

Naš libido može da varira od visokog do vrlo niskog, kao posljedica viška ili nedostatka određenih materija u mozgu.

Stručnjaci savjetuju uzimanje određenih namirnica koje mogu da povećaju seksualnu želju i poboljšaju seksualni život. 

Ako imate nizak libido, velike su šanse da imate i nizak nivo dopamina. U tom slučaju može vam pomoći hrana bogata proteinima. 

Ako ne možete da se opustie (nemate erekciju ili dovoljnu vlažnost vagine) vjerovatno je da vašem mozgu nedostaje acetilholin. U tom slučaju, jedite mahunarke, jaja i integralne žitarice. 

Ako ste nervozni tokom seksa i ne možete da doživite orgazam, nedostaju vam gama-aminobutirične kiseline. Jedite više integralnih žitarica i hranu bogatu vlaknima kako biste povratili ravnotežu. 

Za bolji seks jedite i jabuke, koje sadrže feniletilamin, molekul koja vam pruža prirodan osjećaj uzbuđenja. Crna čokolada i sir, takođe, pripadaju namirnicama koje su bogate feniletilaminom. 

Avokado sadrži vitamin B6, koji muškarcima može pomoći da im se poveća nivo testosterona i kalijuma, a koji pri tom reguliše rad štitne žlijezde. 

Orašasto voće se, takođe, ubraja u hranu za dobar seks, jer sadrži esencijalne masne kiseline, piše Večernji. 

Posebno se savjetuju bademi, koji bude strast kod žena. Riba sadrži omega-3 masne kiseline, koje poboljšavaju protok krvi, a samim tim i seksualno uživanje.

Preporučujemo za Vas