Britanski rvač suspendovan zbog dopinga

Miroslav Dikun, rođeni Ukrajinac, bio je pozitivan na amfetamine, pa ga je Rvačka federacija Velike Britanije suspendovala i on neće nastupati na Olimpijskim igrama u Londonu
0 komentar(a)
Miroslav Dikun, Foto: Www.britishwrestling.org
Miroslav Dikun, Foto: Www.britishwrestling.org
Ažurirano: 03.05.2012. 11:33h

Britanski rvač Miroslav Dikun, osvajač zlatne medalje u kategoriji do 66 kilograma u grčko-rimskom stilu na Igrama Komonvelta 2010, suspendovan je danas pošto je utvrđeno da je koristio nedozvoljena sredstva.

Rođeni Ukrajinac bio je pozitivan na amfetamine, pa ga je Rvačka federacija Velike Britanije suspendovala i on neće nastupati na Olimpijskim igrama u Londonu.

Prvi čovjek Britanske federacije Kolin Nikolson rekao je da je Dikun odmah suspendovan i neće imati pravo na dalje finansiranje.

Rezultati B uzorka još nisu poznati, i ako potvrde da je rvač uzimao nedozvoljena sredstva, izrečena suspenzija ostaće na snazi.

Dikun je preselio u Britaniju 2003. u okviru programa kojim je rvačka federacija te zemlje željela da ojača svoj tim i konkurenciju pred Igre u Londonu ovog ljeta dovođenjem kvalitetnih takmičara iz Istočne Evrope.

Bonus video: