Mladići stradali na 20 metara od kuće

Radulović je nastradao na licu mjesta, dok je Božović izdahnuo na putu za nikšićku Opštu bolnicu
508 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2012. 16:26h

U subotu će biti sahranjeni dvadesetrogodišnji Nikšićani Mirko Radulović i Jovan Božović koji su u srijedu veče oko 23 časa poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Nikšić-Plužine.

Do nesreće, koja se dogodila u mjestu Rastovac, dvadesetak metara od kuće nesrećnog Božovića, najvjerovatnije je došlo zbog brzine koja nije bila prilagođena uslovima puta.

Jedan od njih dvojice izgubio je kontrolu nad upravljačem, izletio s puta i udario u stub javne rasvjete. Koliko je udar bio jak vozilo je nastavilo da se kreće i udarilo u obližnju jabuku koju je svu iskrivilo.

Mladići su ostali da leže na zemlji na udaljenosti metar jedan od drugoga.

„Čula sam neku škripu, udar i znala da se nešto strašno desilo. Izletjela sam i imala šta da vidim – dvojicu mladića kako nepomično leže i prevrnuti motor. Bio je jeziv prizor. Polomljen motor, ove kugle, a najgore od svega ovi jadni mladići koji su stradali“, priča komšinica Božovića koja još uvijek ne može da vjeruje šta se dogodilo.

Radulović, koji je iza sebe ostavio roditelje i dva brata, stradao je na licu mjesta, dok je njegov školski drug iz osnovne i dobar prijatelj Božović, koji je imao roditelje i dvije sestre, izdahnuo na putu za nikšićku Opštu bolnicu.

Uviđaj u prisustvu policije obavio je zamjenik državnog tužioca Željko Pejović i vještak saobraćajne struke Pavle Todorović.

U četvrtak je gotovo nemoguće bilo proći magistralom pored groblja u Gornjem Polju. Rijeka ljudi slila se da nesrećnim porodicama izjavi saučešće Radulović koji je živio u zaseoku Šume, desetak kilometara od centra grada, biće sahranjen na groblju u Zavrhu u 15 časova, dok je sahrana Božoviću sat kasnije u Miločanima.

Galerija

Bonus video: