Budućnost uzvratila udarac, borba za titulu se nastavlja

Odbojkašice Budućnost Zetatransa savladale su danas u "Topolici" ekipu Luke Bar 3:1, u trećoj utakmici finala plej-ofa i smanjile prednost Baranki na 2:1 u pobjedama.
68 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Budućnosti, Foto: Anto Baković
Odbojkašice Budućnosti, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 02.05.2012. 17:10h

Najavljivala se fešta u Baru, proslava četvrte titule, ali se dogodilo iznenađenje - Budućnost je slavila "Topolici", sasvim zasluženo, u trećoj utakmici finala plej-ofa, pa su Podgoričanke smanjile prednost Baranki na 2:1 u pobjedama.

Izabranice Vladimira Rackovića u subotu, pred svojim navijačima, imaju šansu da se potpuno vrate u igru za titulu i izbore majstoricu (u Baru), dok aktuelni osvajač Kupa ima još dvije prilike da se domogne duple krune.

"Luka Bar je imala sve u svojim rukama, vođstvo od 2:0 u pobjedama, prednost domaćeg terena u trećem meču. Međutim, mi smo došle hladne glave, jer nijesmo imale šta da izgubimo, ovo nam je bio posljednji voz. Imale smo dobar servis, ali smo i dobro dodavale prijem, i tako ukrotile njihove servise, po čemu su one poznate. Mislim da je to presudilo, a igrale sui odlično u polju. Bez obzira što Luka Bar i dalje vodi 2:1, mislim da smo mi te od kojih sada puno toga zavisi. Ako u subotu ponovimo današnju igru i borbenost, mislim da će to na kraju presuditi da se igra svih pet mečeva", kazala je tehničarka Budućnosti Marija Bojović.

Kada su na početku prvog seta povele 4:0, i promorale Rackovića da zatraži tajm-aut, činilo se da su Baranke odmah već na startu uhvatile zalet za maksimalnu pobjedu. Budućnost, međutim, nije pala zbog slabog starta, već je uspjela da drži priključak za Lukom Bar, koja je vodila do 15:13. Tada je uslijedila sjajna serija Podgoričanki od 7:0, na servis Milane Rovčanin, za vođstvo od 20:15, kada su gošće i prelomile prvi set, a do kraja ga dobile ubjedljivo.

Drugi set je bila obrnuta priča, Budućnost je povela 4:1, na prvom tehničkom tajm-autu je imala dva poena prednosti (8:6), koje je držala do 10:8, kada su Podgoričanke stale. Luka Bar je serijom 5:0 preokrenula na 13:10, Budućnost je držala priključak do 12:14, a onda su se “sirene” razgoropadile.

Nakon 15. poena, koji je realizovala iz kontre, Nikoleta Perović je došla na servis i tu ostala do kraja seta za konačnih i ubjedljivih 25:12 (u toj seriji korektorka Baranki je imala i dva asa).

To je, međutim, bila samo epizoda Luke Bar na ovom meču, jer je Budućnost od trećeg seta preuzela kontrolu utakmice i držala je do kraj meča. Luka Bar je povela na početku trećeg seta 2:0, imala je i 12:10, ali su “plave” serijom 4:0 preokrenule na 14:12, i vođstvo nijesu ispuštale do kraja seta. Od 14:13 su napravile seriju od 6:0 i prelomile i ovaj set.

Uzaludne su bile izmjene Milačića, koji je tokom serije gošći zamijenio dijagonalu, pa su Hadžisalihović i Evgenija Milivojević ušle umjesto Nikolete Perović i Milovanović, dok je Šušter zamijenila Marljukić.

Sa te tri izmjene Luka Bar je počela četvrti set, ali se ništa nije promijenilo. Boljom igrom na prijemu servisa i u napadu, Budućnost je brzo povela 5:1, potom i 8:3, i već tada je bilo jasno da gošlama pobjeda ne može izmaći. Luka Bar je prišla na 12:15, ali je vrlo brzo bilo 20:14, pa je i i domaćim navijačima bilo jasno da neće biti proslave titule u ovom duelu…

"Vjerovatno nas je poraza koštala ta prevelika želja da sve završimo u tri meča. Mislim da je presudio prvi set. Ništa nije izgubljeno, idemo dalje. Nadam se da ćemo u subotu pobijediti", izjavila je kapitenka Luke Bar, Elza Hadžisalihović.

Luka Bar – Budućnost Zetatrans 1:3 (17:25, 25:12, 15:25, 15:25)

Bar – Dvorana “Topolica”. Gledalaca: oko 400. Sudije: Dragan Vučković (Budva) i Sonja Simonovska (Bar). Poeni iz napada: Luka Bar 32, Budućnost 44. Poeni iz bloka: Luka Bar 6, Budućnost 8. Poeni iz servisa: Luka Bar 10, Budućnost 8. Servis greške: Luka Bar 11, Budućnost 9. Greške: Luka Bar 14, Budućnost 15.

Luka Bar: MARLJUKIĆ 7, ROSIĆ 1, PEROVIĆ 9, N. MILIVOJEVIĆ (libero), JOKSIMOVIĆ 7, MILOVIĆ 8, Hadžisalihović 5, Bakić, E. Milivojević 1, Šušter 2, Stojanović (libero), MILOVANOVIĆ 8.

Budućnost Zetatrans: RAIČEVIĆ (libero), Kamčeva, Janković, BAJIĆ 11, BOJOVIĆ 1, Đukić, Bečić, PERUNIČIĆ 20, Vujošević (libero), ROVČANIN 10, MEDOJEVIĆ 2, VUJADINOVIĆ 18.

Bonus video: