Budućnosti najviše medalja na državnom prvenstvu za mlade

91 pregleda 0 komentar(a)
Najbolje u grupi djevojčica do 14 godina i Dragan Kosić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Najbolje u grupi djevojčica do 14 godina i Dragan Kosić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 23.05.2018. 11:09h

Budućnost je najuspješniji šahovski klub na 24. prvenstvu Crne Gore za mlade u šest kategorija (do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina), koje je od 18. do 22. maja održano na Cetinju, u hotel “Grand”, saopšteno je iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Podgorički klub je osvojio ukupno 11 medalja, u konkurenciji mladih šahista iz pet gradova (Podgorica, Cetinje, Pljevlja, Nikšić, Bar) i osam klubova (Budućnost, Dijagonale, 7. oktobar; Crnogorac, Osnovne i srednje škole, Nikšić, Mladost, Mornar). Ukupno je nastupio 91 šahista, 66 u muškoj, i 25 u ženskoj konkurenciji.

“Samo takmičenje je bilo izuzetno borbeno i veoma izjednačeno. U većini grupa pobjednike smo dobili tek u posljednjim kolima a mnogi pehari i medalje su podijeljeni tek nakon dopunskih mečeva po ubrzanom tempu”, navodi se u saopštenju.

Učesnike je u ime Šahovskog saveza Crne Gore pozdravio predsjednik Radojica Grba, turnir je otvorio gradonačelnik prijestonice Aleksandar Kašćelan. Nagrade su uručivali velemajstori Dragan Kosić, selektor mladih selekcija i legenda crnogorskog šaha Božidar Ivanović.

Kako se navodi, organizatori takmičenja bili su Šahovski savez Crne Gore i Šahovski klub Crnogorac, a pokrovitelji Ministarstvo sporta Crne Gore i Sosiete ženeral banka Montenegro.

Bonus video: