Večeras drugi meč finala plej-ofa: Posljednji voz za Budućnost

Računajući ligaški dio prvenstva, Kup i dosadašnji tok plej-ofa, Luka Bar je bez poraza, pa je veliki favorit za titulu, samim tim i u večerašnjem duelu.
196 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2012. 10:51h

Sa maksimalnih 3:0 u „Topolici“, Luka Bar je zadala prvi udarac u finalnoj seriji za prvaka. Ako želi da produži finale i učini ga zanimljivijim i neizvjesnijim, Budućnost Zetatrans večeras pred svojim navijačima nema drugog izbora osim pobjede.

“Nije lako pričati nakon prve utakmice i igre koju smo pružili u Baru, ali mislim da to nije bilo naše pravo lice. Nije lako ni obećati ništa što se tiče ishoda narednih utakmica, naročito pobjedu, s obzirom na tradiciju koju imamo u međusobnim susretima sa Lukom Bar. Ali, ako psihički budemo bolji, ako budemo svjesni činjenice, koja je veoma važna, da možemo da igramo protiv Luke Bar, jer smo to negdje i pokazali tokom prvenstvenih duela, i srce ostavimo na terenu, mislim da će i taj kvalitet doći do izražaja, posebno na našem terenu. U tom slučaju, možemo se nadati i pobjedi. Osim osihe, prijem servisa mora da bude kvalitetniji, a servis opasniji. Ovom prilikom pozivam sve zaljubljenike odbojke da u što većem broju dođu u Medicinsku školu i da svi zajedno napravimo divan ambijent koji će kako treba odslikati finalnu seriju za prvaka države”, kazao je Vladimir Racković, trener Budućnost Zetatransa, i dodao da može da računa na sve igračice.

Racković i Vujadinović

Korektor Budućnosti Neda Vujadinović istakla je da njena ekipa u prvom meču nije pokazala pravo lice.

“Imale smo dosta grešaka, i tako omogućile rivalu da lako dođe do pobjede. U ovom meču daćemo maksimum od sebe, potrudićemo se da pružimo što veći otpor, ali i da ostvarimo pobjedu. Ući ćemo u meč hladne glave, mislim da imamo kvalitet za dobijemo Luku Bar, koja je ima starije i iskusnije igračice, koje imaju više ovakvih utakmica, dok je nama ovo prvo finale plej-ofa”, rekla kazala je korektor Budućnosti Neda Vujadinović.

Računajući ligaški dio prvenstva, Kup i dosadašnji tok plej-ofa, Luka Bar je bez poraza, pa je veliki favorit za titulu, samim tim i u večerašnjem duelu.

Vladimir Milačić

“Mislim da smo dobro otvorili finalnu seriju, stekli smo početnu prednost koja nam daje neku psihološku prednost pred drugi duel. Međutim, to u principu ne znači ništa, moja ekipa je u nekim ranijim finalima imala početnu prednost pa je gubila finala, a dešavalo se i obrnuto. Zato smo svjesni da samo našom dobrom igrom možemo i u Podgorici savladati Budućnost. U prvom meču smo pravili neke greške koje nam nijesu bile baš svojstvene tokom lige. Ako neke gluposti svedemo na najmanju moguću mjeru, mislim da imamo realne šanse da dobar rad i dobre rezultate tokom čitave sezone pokažemo i u drugoj utakmici”, rekao je na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Vladimir Milačić, i dodao da je jedan trening zbog problema sa leđima preskočila Marina Šušter, ali vjeruje da će biti u sastavu u subotu.

Iskusna odbojkašica Luke Bar Ilona Marljukić, koje se ove sezone vratila na teren nakon nekoliko godina penzije, kaže da su njene saigračice i ona „pokazale da su zasluženo tu gdje jesu“.

"Sada pravo lice moramo pokazati i na najtežem mogućem gostovanju. Vjerujemo u sopstveni kvalitet, imamo vođstvo koje će pravu potvrdu dobiti samo ukoliko ostvarimo i drugi trijumf u seriji. Ne smijemo ni jednog trenutka odstupiti od uobičajene igre, i to je glavni i ključni recept za uspjeh", dodala je Marljukić.

Radončić: Naše vrijeme tek dolazi

“Moje je zadovoljstvo što su u finalu, poslije dužeg vremena, dva kluba koja imaju najdužu tradiciju u Crnoj Gori što se tiče ženske odbojke. Negdje smo istovremeno i počeli. Nesporan je kvalitet Luke Bar, koja u svojim redovima ima i internacionalke, iskusne djevojke. Politika našeg kluba je takva, nadam se da je i ispravna i vjerujemo u to, da je naša ekipa satkana od naših djevojaka, iz naše škole. Radi se o mladoj ekipi, kojoj je prosjek negdje oko 17 godina. Njihovo vrijeme tek dolazi”, izjavio je sportski direktor Budućnosti Zetatrans, Avdulah-Duco Radončić.

Večerašnja utakmica u Medicinskoj školi počinje u 19 časova. Sude Sonja Simonovska (Bar) i Dragan Vučković (Budva).

Galerija

Bonus video: