Ovo su karakteristike dobre supruge

Ako se često upitate „Zbog čega sam se uopšte udala za njega?!“ postavite i obrnuto pitanje : „Zbog čega se on oženio sa mnom?!“.
229 pregleda 0 komentar(a)
brak, Foto: Www.rodale.com
brak, Foto: Www.rodale.com
Ažurirano: 28.04.2012. 10:15h

U 21. vijeku sama riječ „supruga“ zvuči kao nešto jako staromodno, a kombinacija „dobra supruga“ vodi nas u 1950-te.

Danas žene žele biti dobre u svome poslu, dobre majke, dobre prijateljice, dobre kćeri, da izgledaju dobro za svoje godine, dobre u krevetu, ali dobre supruge?! To i nije na listi prioriteta. Ipak… Ako želite dobre odnose s osobom s kojom živite morali biste:

Staviti njega na vrh prioriteta

Čak i žene koje sebe nikada ne bi nazvale feministkinjama stavljaju svoje muževe na zadnje mjesto. Ispred je lično zadovoljstvo, fitnes, djeca, posao i mnoge druge stvari, ali ipak, ako ste se vjenčali, bez obzira koliko bili trenutno zadovoljni svojim životom, jedno drugom biste trebali biti na vrhu prioriteta.

Ne zaboravite na seks

Svi muškarci se slažu u jednoj stvari, seks je jedna od bitinijih stavki dobrog braka, uzalud sav ostali trud, ako zaboravite da se zabavljate u krevetu, piše Cover magazin.

Ne zaboravite razloge

Ako se često upitate „Zbog čega sam se uopšte udala za njega?!“ postavite i obrnuto pitanje : „Zbog čega se on oženio sa mnom?!“. Ljudi se mijenjaju, ali one osnovne stvari zbog kojih ste se zaljubili jedno u drugo ne mijenjate.

Budite ljubazni i uvijek potpora

Za čvrst brak važno je da ste uvijek na njegovoj strani. Naučnik Jon Gotman kaže kako može s 93-postotnom tačnošću predvidjeti uspjeh braka, a najvažniji činioci su kaže, stil komunikacije, udio ljubaznosti i potpore. Suprotno, kriticizam garantuje propast.

Bonus video: