Darko Vlahović osuđen na 20 godina zatvora

Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepeni sud pravilno utvrdio činjenice, ali je preinačio presudu u pogledu odluke o visini kazne
209 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 13:18h

Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbu vrhovnog državnog tužilaštva i Darka R. Vlahovića (45) iz Bara, osudio na 20 godina zatvora, koji je optužen da je iz koristoljublja i na svirep način ubio Miloša Penda iz Trebinja.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici, krivično vijeće sudije Ratka Ćupića osudilo je Vlahovića na 16 godina zatvora.

Kako "Vijesti" saznaju, Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepeni sud pravilno utvrdio činjenice, ali je preinačio presudu u pogledu odluke o visini kazne.

Prema navodima optužnice mr Veljka Rutovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Darko Vlahović je na svirep način i iz koristoljublja 22. juna 2009. oko 13.30 časova u Bara, šrafcigerom ubio Miloša Pendu.

Optuženi je iskoristio momenat kada je Penda izašao iz prostorije u kojoj su sjedjeli, te iz kutije sa alatom uzeo šrafciger 10-12 cenimetara i pošao za njim.

Penda je zadobio ubodnu ranu na bočnoj lijevoj strani vrata, od koje je preminuo usljed iskrvavljenja arterije.

"Stradali je trpio strah i bolove jakog intenziteta. Okrivljeni Vlahović je nakon toga izvršio premetačinu po sobi, iz metalne kase, koju je obio šrafcigerom i kliještima, oduzeo 1.590 eura, koje su bile u omotu od zdravstvene knjižice. Okrivljeni je nakon toga izašao iz stana i zaključao ga ključem koji se nalazio u bravi", piše u optužnici.

Bonus video: