Evo čega se muškarci najviše plaše

Sve dublji zalisci, stomak koji raste sa svakom pivom i smanjena izdržljivost u fizičkim aktivnostima itekako pogađaju muški ego, a muškarci brinu o starenju isto kao i žene.
185 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 09:22h

Većina veza djeluje kao spoj žene koja pravi dramu oko svega i tipa koji je opušten do te mjere da djeluje kao da mu je svejedno. Iako muškarci djeluju opušteno, i oni brinu o brojnim stvarima. Ovo su neke od najčešćih:

Novac

Muškarci često strahuju od toga da neće moći da izdržavaju porodicu. Iako živimo u svijetu u kome je sasvim normalno da oba partnera rade, u muškarcima ostaje onaj stari nagon koji im govori da su oni ti koji treba da plaćaju račune i stavljaju hranu na sto. Većina muškaraca se osjeća manje vrijednim ako imaju osjećaj da podbacuju u ovom području, pa tako novac postaje stvar o kojoj vrlo često brinu.

Godine

Žene su često ljubomorne na način na koji muškarci stare: Dok će nas gravitacija pretvoriti u gomilu kože koja visi, muškarcima svaka godina jako prija. Iako muškarci često izgledaju sve bolje s godinama, to ne znači da ih starenje ne brine. Sve dublji zalisci, stomak koji raste sa svakom pivom i smanjena izdržljivost u fizičkim aktivnostima itekako pogađaju muški ego, a muškarci brinu o starenju isto kao i žene. Jedina je razlika ta što muškarac to nikada neće priznati, piše eZadar.

Izdržljivost

Muškarci se uvek takmiče između sebe, a izdržljivost u krevetu im je najdraža kategorija. Porno filmovi u kojima tipovi "rade" puno duže nego što je to uobičajeno i lovačke priče prijatelja natjeraće muškarca da se osjeća manje vrijednim. Iako će se većina žena složiti da je kvalitet važniji od kvantiteta, muškarci imaju osjećaj da se svojom izdržljivošću moraju dokazati, u strahu od toga da ćemo ih ismijati sa prijateljicama.

Naši prijatelji

Muškarci će uvijek biti sumnjičavi prema našim muškim prijateljima, a iako to možda neće pokazivati, svaki put kada se nalaziš s nekim prijateljem, kroz glavu će mu prolaziti brojni scenariji o tome kako te on zavodi. Isto kao što je u ženskoj prirodi da su ljubomorne na ženske prijateljice svojih frajera, tvoj će dečko uvijek biti nepovjerljiv prema tipu koji voli da se druži sa tobom. Nije riječ samo o nepovjerenju prema drugom tipu, nego i o činjenici da s njim dijeliš svoje slobodno vrijeme i tajne koje svom dečku možda ne govoriš.

Bonus video: