Sajber šetnja antičkim poljem

Na sajtu se mogu naći svi podaci o lokalitetu, istorijatu i ranijim, kao i najnovijim kontinuiranim istraživanjima na Duklji
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 07:56h

Arheološki lokalitet Duklja postao je dostupan i preko internet sajta, koji je izradila JU “Muzeji i galerije” Podgorice u okviru istraživanja i prezentacije ovog arheološkog lokaliteta.

“Sajt je aktivan od 20. aprila i svi zainetersovani mogu naći informacije o najznačajnijem arheološkom lokalitetu u Crnoj Gori” saopštili su iz JU “Muzeji i galerije”.

Kao što je ranije saopšteno “Vijestima” sajt sadrži sve relevantne informacije o arheologiji Duklje, kao i one o njenoj turističkoj ponudi i valorizaciji, što će svakako olakšati dostupnost informacija o lokalitetu, kao i dolazak posjetilaca na Duklju.

Na sajtu se mogu naći svi podaci o lokalitetu, istorijatu i ranijim, kao i najnovijim kontinuiranim istraživanjima na Duklji.

Interesantan dio sajta je dio “Posjetite nas” gdje se nalazi mapa pomoću koje može da se odabere jedna od ponuđenih lokacija i tako dobiju udaljenost, potrebno vrijeme i rutu do Duklje.

Tako npr. da bi neko ko živi u Skoplju posjetio Duklju, potrebno mu je da pređe 376.721 km za pet sati i 36 minuta, dok iz Beograda prema proračunima autora sajta potrebno vrijeme do Duklje je sedam sati i 46 minuta za udaljenost od 416.85km.

U dijelu galerije, nalaze se fotografije eksponata, pronađenih na Duklji tokom istraživanja, kao i veliki broj fotografija sa istraživanja od 2009. do 2011. godine.

Na sajtu su dostupni i slobodni za preuzimanje i zbornici radova “Nova antička Duklja.

Rukovodilac radova na Duklji Dragan Radović, je kazao da je sajt naišao na veliko interesovanje posjetilaca, ali u narednom periodu se očekuje još veća posjećenost, jer većina javnosti još uvijek nije uopznata da je sajt aktivan.

Bonus video: