Smanjena kazna: Pokajao se, pa neće više da diluje drogu

U presudi se navodi da je Stanojević 23. decembra 2009. iz Buenos Ajresa iz Argentine u Crnu Goru unio 1.018 grama kokaina
307 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 07:43h

Apelacioni sud Crne Gore smanjio je zatvorsku kaznu Peru V. Stanojeviću (59) iz sela Velestovo kod Cetinja i osudio ga na tri i po godine zbog šverca kilogram kokaina iz Argentine u Crnu Goru, dok je njegovoj vanbračnoj supruzi Stanki Đ. Kalezić-Marković (57) iz Danilovgrada, potvrđena prvostepena presuda kojom je osuđena na deset mjeseci zatvora.

I Mehmedu Š. Đokoviću (56) zvanom Bela iz Milješa kod Tuzi, smanjena je kazna i osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Prvostepenom presudom specijalnog vijeća sudije Valentine Pavličić u Višem sudu u Podgorici, Stanojević je osuđen na šest godina zatvora, dok je Đoković osuđen na tri i po godine zatvora, jer je u dvorištu porodične kuće i havarisanom autu držao lidokain i bezokain.

U obrazloženju ove odluke, Apelacioni sud je naveo da prvostepeni sud računajući olakšavajuće okolnosti nije dao dovoljan značaj, niti im je dao pravilan odnos prema utvrđenim okolnostima.

“Prvostepeni sud je utvrdio da su optuženi teških materijalnih prilika, da je priznao krivično djelo i pokajao se, zbog čega ovaj sud smatra da će se i blažom kaznom od izrečene, postići svrha kažnjavanja, a to je da ubuduće ne vrši krivična djela, zbog čega je sud izrekao Stanojeviću kaznu od tri po godine zatvora”, naveo je Apelacioni sud.

Kokain donio u želucu

U presudi se navodi da je Stanojević 23. decembra 2009. iz Buenos Ajresa iz Argentine u Crnu Goru unio 1.018 grama kokaina. Optuženi je kokain donio u želucu, tako što je prethodno 135 kapsula sa drogom progutao, a nakon što je došao u Crnu Goru, izbacio je kapsule iz sebe pomoću fiziološke potrebe. Drogu je zatim držao u pomoćnoj prostoriji u vlasništvu svoje nevjenčane supruge Stanke Kalezić-Marković u mjestu Gorica kod Danilovgrada.

Presudom Višeg suda u Podgorici Stanojević je ranije osuđivan. On je u junu 1995. godine osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva.

Okrivljeni Bela Đoković je osuđen zato što je od avgusta pa do 24. decembra 2009. u mjestu Milješ u svojoj porodičnoj kući prodavao kokain i to neutvrđenu količinu, za sada nepoznatim licima.

U pijesku pored njegove kuće policija je pronašla 286,67 grama lidokaina, dok je ispod haube havarisanog vozila marke “korveta” policija pronašla jedan zamotuljak u količini od 10,65 grama bezokaina i lidokaina. Osim toga, policija je u garaži Đokovićeve kuće pronašla digitalnu vagu sa tragovima kokaina, kao i lidokaina i bezokaina, i jednu kesu sa 166,19 grama bezokaina.

Galerija

Bonus video: