Crnogorski gitarski duo održao koncert u Ljubljani: Lakše je osvojiti stranu, nego domaću publiku

Najpoznatiji crnogorski gitarski duo Darko Nikčević i Srđan Bulatović održao koncert u Ljubljani
93 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Bulatović, Darko Nikčević, Foto: Privatna arhiva
Srđan Bulatović, Darko Nikčević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.05.2018. 19:42h

Crnogorski duo gitara Darko Nikčević i Srđan Bulatović povodom Dana nezavisnosti održao je u ponedjeljak, 21. maja koncert u Ljubljani. Dvojica muzičara predstavila su se publici izvodeći autorske kompozicije sa najnovnijeg albuma „The best of Montenegro.“

Gitarski virtuozi Bulatović i Nikčević su, kako navode, izazvali veliko oduševljenje slovenačke publike, u kojoj su bili državni predstavnici Republike Slovenije, članovi diplomatskog kora, istaknuti privrednici, poslenici slovenačkog javnog i kulturnog života, kao i članovi dijaspore i crnogorski studenti.

“Koncert je bio izuzetan, imali smo i dva bisa, koji su traženi neobično dugim i gromoglasnim aplauzima, posebno kad se ima u vidu da su publiku u najvećem dijeli činili predstavnici diplomatskog kora i domaće stanovništvo”, pohvalio se u razgovoru za “Vijesti” Nikčević.

Svečanost i koncert upriličeni su u organizaciji Ambasade Crne Gore u Ljubljani, uz pomoć Nacionalne turističke organizacije, a prikazan je i promo film o Crnoj Gori, dok su zvanice kasnije uživale u crnogorskim specijalitetima. Koncert crnogorskog dua bio je kruna te večeri, a svaka kompozicija nakon izvođenja, ponosno priča Nikčević, bila je ispraćena ovacijama.

“Sve kompozicije su prihvaćene sa oduševljenjem, ali bismo mogli izdvojiti kompozicije “Balkan” i “Vrsuta” kao one koje su ostavile najjači utisak na publiku”, kaže Nikčević.

Njih dvojica imali su priliku da sviraju gotovo u svim krajevima svijeta, pa im je to iskustvo umnogome pomoglo da i na koncertu u Lubljani ostave utisak na publiku koja ima češće pirliku da u tom gradu isprati ovakve koncerte.

“S obzirom na to da na svakom koncertu dajemo ogromnu količinu energije i emocija, što u muzici nije danas prečest slučaj, nije nam bilo teško da zvukom komuniciramo sa publikom i prenesemo joj duh i atmosferu naše zemlje. Ono što nas često ‘prati’ je zanimljivost da uvijek lakše fasciniramo stranu nego domaću publiku”, otkrio je Nikčević.

Posjetu Ljubljani iskoristili su i da upoznaju grad, a na pitanje šta ga je najviše impresioniralo, muzičar kaže:

“Ljubljana je predivan grad, pun kulturnih i prijatnih ljudi. Odiše pozitivnom energijim, koju smo u ovom relativno kratkom boravku uspjeli osjetiti i apsorbovati”.

Bonus video: