Vuković još dvije godine na klupi Halkbanke

Računajući i kup i plej-of mečeve, prvi selektor Crne Gore je na klupi Halkbanke zabilježio 13 pobjeda i tri poraza. U 13 pobjeda su i pobjede u ligaškom dijelu protiv Fenera i Arkaša.
0 komentar(a)
Vuković, Foto: Privatna arhiva
Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.04.2012. 00:41h

Iako je sezonu završio bez trofeja, radom u protekla tri mjeseca zavrijedio je novo, još veće povjerenje čelnika kluba – proslavljeni crnogorski odbojkaški stručnjak Veselin Vuković juče je potpisao novo dvogodišnji ugovor sa turskog Halkbankom.

Vuković je, podsjećanja radi, početkom februara preuzeo klub iz Ankare, nakon što je tri i po godine, u svom drugom mandatu u Budvi, vodio Budvansku rivijeru. Halkbanka je ligaški dio prvenstva završila na prvom mjestu, ali je u plej-ofu stala u polufinalu protiv Arkaša (1:3). I u Kupu Turske Vukovićev tim je ispao u polufinalu, od Fenerbahčea (1:3), koji je, kao i Arkaš, ove sezone bio učesnik Lige šampiona.

"Ljudi iz kluba su bili svjesni da je to bila selekcija igrača sa kojom se, možda, i nešto malo moglo, ali da nije bilo realno. Na konto mog rada, i bez obzira na dosta tešku situaciju uopšte na tržištu u Evropi, ponudili mi super dvogodišnji ugovor. Uz to, dobio sam odriješene ruke da biram igrače, strance po želji, tako da je ovo sad neka potpuno drugačija varijanta. Nadam se da ćemo mi iduće sezone napraviti više nego prošle sezone", kazao je “Vijestima” Veselin Vuković.

Računajući i kup i plej-of mečeve, prvi selektor Crne Gore je na klupi Halkbanke zabilježio 13 pobjeda i tri poraza. U 13 pobjeda su i pobjede u ligaškom dijelu protiv Fenera i Arkaša.

"Stvarno smo dobro radili, ali je bilo evidentno da Halkbanka nema selekciju igrača koja je pandan Fenerbahčeu i Arkašu. Mi jesmo te ekipe dobili u ligaškom dijelu, ali su objektivno i postojali neki drugi razlozi za to. Arkaš je bio pred fajnl-forom Lige šampiona, bio je skoncentrisan za to, dok je Fenerbahče bio u nekom svojim problemima. Miljković je, recimo, u polufinalu Kupa protiv nas osvojio 35 poena, ima 70 odsto realizaciju.

I Arkaš ima super tim, igrali su LŠ, i oni imaju, svakako, bolji tim od Halkbanke, ali smo do polufinale plej-ofa odigrali slabo, najgore od kada sam ja preuzeo ekipu. Mi smo se potrošili u četvrtfinalnoj grupi, imali smo dobre rivale, Galatasaraj, Mili Pjango, a igralo se dan za danom. Uz to, tog i tih dana su nam obojica stranaca Celitans i Platinek imali zdravstvene probleme. Tog dana nijesmo bili ni blizu da pobijedimo", dodao je Vuković, koji će se za dva dana priključiti selekciji Slovenije, čiji je selektor, na pripremama za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu, koji se od 8. do 13. maja igra u Sofiji.

Bonus video: