Ulcinj: Uhapšeni državljani Kosova zbog krađa

Oni su uhapšeni kad su probali da napuste Crnu Goru, preko graničnog prelaza "Sukobin-Murićani"
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2012. 12:43h

Ulcinjska policija je rasvijetlila četiri krivična djela krađe i podnijela krivičnu prijavu protiv tri kosovska državljanina M.P. (21), A.K. (32) i A.R. (41), svi iz Podujeva.

Oni su osumnjičeni da su izvršili dvije teške krađe kao i dvije krađe u pokušaju.

"M.P. je u društvu sa A.K. i A.R., 23. aprila 2012. godine, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, došao vozilom marke „Audi“, kosovskih registarskih oznaka, do turističke agencije „Dina travel“ u Ulcinju, nakon čega je M.P., kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva- šrafcigera djelovao na bravu ulaznih vrata pomenutog objekta, te nakon toga ušao u unutrašnjost objekta i vršeći premetačinu, otuđio iz fioke prodajnog pulta novčani iznos od 180 eura u različitim apoenima. Za to vrijeme A.K. i A.R. su, kako se sumnja, osmatrali prilaz pomenutom objektu, kako bi M.P. mogao nesmetano da djeluje", navode iz uprave policije.

Policija sumnja da su njoh trojica na sličan način obili minimarket "Rina" i iz kase ukrali 50 eura.

Sumnja se i da su istog dana provalili u prodavnicu tekstilne robe "Tedi", gdje je M.P. slomio kvaku i staklo, a onda su odustali od izvršenja krivičnog djela.

"M.P., A.K. i A.R. su, takođe 23. aprila 2012. godine, kako se sumnja, izvršili krivično djelo teška krađa u pokušaju na štetu STR „Umjetničko zanatstvo“ u Ulcinju, na način što je M.P., kako se sumnja, izvršio obijanje ulaznih vrata objekta, a potom ušao u unutrašnjost odakle, nije otuđio ništa. Za to vrijeme, A.K. i A.P. su, sumnja se, osmatrali prilaz objektu. Nakon toga sva trojica su se udaljila sa lica mjesta, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su uhapšeni kad su probali da napuste Crnu Goru, preko graničnog prelaza "Sukobin-Murićani".

Bonus video: