Blaža kazna osuđenima šverc 20 kilograma marihuane, jer imaju djecu

Okrivljeni Đukić je bio osuđen na tri godine i četiri mjeseca zatvora, dok je Popović bio osuđen na tri godine
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2012. 07:12h

Apelacioni sud Crne Gore smanjio je još jednu prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici okrivljenima koji su osuđeni zbog prodaje droge. Presudom tog suda Milorad D. Đukić (41) iz Opuzena, državljanin Hrvatske i Srbije i Dragan M. Popović (45) zvani Poštar iz Novog Pazara, državljanin Srbije, osuđeni su na po dvije godine zatvora.

Kao razlog za smanjenje kazne, Apelacioni sud je naveo da je Đukić otac troje djece a Popović petoro djece, da su lošeg imovnog stanja, te da ove olakšavajuće okolnosti prvostepeni sud nije dovoljno vrednovao, a osim toga Đukić je izrazio kajanje, i da su lošeg imovnog stanja.

Prvostepenom presudom koju je kao sudija pojedinac izrekla Ana Vuković, okrivljeni Đukić je osuđen na tri godine i četiri mjeseca zatvora, dok je Popović osuđen na tri godine zatvora zbog šverca oko 20 kilograma marihuane.

U presudi se navodi da je 01. 08. 2011. oko 02,00 časova, optuženi Popović neovlašćeno prodavao, a optuženi Đukić radi dalje prodaje, prenosio marihuanu. Popović je sa nepoznatim kupcima iz Hrvatske prethodno ugovorio prodaju 35 pakovanja marihuane “skanka” u ukupnoj količini od 19.695 kilograma. Za prenos droge je angažovao Đukića, da mu za novčanu nadoknadu od 750 eura preveze marihuanu.

U Podgorici mu je predao svoje vozilo marke “fijat punto” DU: 398-FC, u koje je optuženi Popović sakrio marihuanu. Nakon toga je vozilo sa drogom preuzeo optuženi Đukić, da bi je prenio od Podgorice do Splita i predao kupcu. Za to vrijeme, ispred njegovog vozila je vozilom “pežo 605” NP 772-22 upravljao optuženi Popović. Policijski službenici Uprave policije PJ Bar zaustavili su ih u mjestu Tanki rt u Virpazaru i kontrolom pronašli drogu, piše u presudi.

Nedavno je Apelacioni sud smanjio prvostepenu presudu Vjekoslavu R. Lambuliću i osudio ga na tri i po godine zatvora, kojeg je specijalizovano vijeće sudije Valentine Pavličić osudilo na pet godina zatvora zbog šverca oko tri kilograma kokaina. Kao razlog smanjenja kazne, Apelacioni sud je uzeo u obzir porodične prilike, jer je otac četvoro djece.

Bonus video: