Dobrakovo: U kamionu krio 6.150 boksova

Kako je “Vijestima” saopštio izvor iz policije, Lukić nije htio da prizna gdje je utovario cigarete, koje su bile sakrivene ispod tekstilne robe koju je prevozio
0 komentar(a)
Boksovi cigareta, Dobrakovo, Foto: Uprava policije
Boksovi cigareta, Dobrakovo, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 25.04.2012. 07:33h

Službenici Područne jedinice Bijelo Polje juče su uhapsili državljanina Srbije Miloša Lukića (57) iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje, odnosno da je pokušao da preko prelaza Dobrakovo u Srbiju iznese 6.150 boksova cigareta, različitih marki, bez akciznih markica, ukupne vrijednosti od oko 89 hiljada eura.

Lukić je uhapšen i predat osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Kako je “Vijestima” saopštio izvor iz policije, Lukić nije htio da prizna gdje je utovario cigarete, koje su bile sakrivene ispod tekstilne robe koju je prevozio. Navodno je on ušao u Crnu Goru iz treće zemlje.

“Vozilo i cigarete su uz potvrdu privremeno oduzeti i predati službenicima Carinske ispostave „Dobrakovo“, a njihova vrijednost iznosi oko 89.000 eura. Policija sumnja da je M. L. izvršenjem pomenutog krivičnog djela oštetio budžet Crne Gore, po osnovu neplaćene akcize i PDV-a, za iznos od oko 45.000 eura.

Protiv M .L. će u narednom periodu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje. Protiv M. L. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka od strane Uprave carina, a zbog počinjenog prekršaja iz Carinskog zakona”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: