Navijači Sutjeske i fudbaleri Jedinstva završili u bolnici!

Grupa mladića kamenovala je autobus u kojem su se nalazili navijači KK Sutjeska, „vojvode”
262 pregleda 1 komentar(a)
Navijači, Foto: Savo Prelević
Navijači, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2012. 01:28h

U svega nekoliko sati, u Podgorici se desilo nekoliko nevjerovatnih incidenata, a epilog je više nego zabrinjavajući - dvojica navijača Sutjeske zadobila su povrede glave, a pet fudbalera Jedinstva je napadnuto u „Delta sitiju”!

Sve je počelo negdje prije 18 časova, kada je grupa mladića iz parka kod redakcije „Vijesti” kamenovala autobus u kojem su se nalazili navijači košarkaša Sutjeske, „vojvode”.

Iako je polomljena većina stakala na autobusu kompanije „Stanišić”, Nikšićani su bez težih povreda došli do „Morače”.

Tamo ih je dočekala policija, koja je pokušala da ih spriječi da uđu u dvoranu, kako se ne bi ponovili incidenti. Tek tu je nastao metež - pristalice Sutjeske tvrde da su policajci na njih nasrnuli pendrecima! Zbog povreda glave, u Urgentnom centru su završili 17-godišnji M. K. i Miloš Tepavčević (25).

"Bez razloga su nas tukli, čak su pendrecima udarali i djevojke", rekao je „Vijestima” maloljetni M. K., koji je u pratnji roditelja dao izjavu u PJ Podgorica nakon što su mu u Urgentnom centru zašivene na glavi rane od pet i dva centimetra!

Policija, inače, traži grupu od 20-ak mladića koja je iz parka gađala autobus. Nakon napada, vandali su se razbježali.

Organi reda su uzeli snimke sa okolnih firmi, ali i izjave navijača iz Nikšića i očevidaca napada.

Crni utorak zaokružen je u „Delta sitiju”, gdje su fudbaleri Jedinstva provodili slobodno vrijeme. Bjelopoljci su juče stigli u glavni grad da prespavaju, kako bi danas odigrali revanš polufinala Kupa Crne Gore sa Čelikom, koji su na svom terenu savladali sa 1:0.

Nažalost, na petoricu igrača Jedinstva, koji su bili u klupskoj opremi, nasrnuli su navijači nikšićkog kluba! Huligani su uhvatili Nermina Kalića za vrat i udarili ga otvorenom šakom, dok je jedan šutnuo Denisa Fetahovića.

Sa njima dvojicom su bili Edis Čindrak, Sead Babača i Milanko Drašković, kojima je takođe prijećeno i govoreno „Nećete živi glave izvući iz Nikšića”!

Bonus video: