Ove savjete za ljepotu još nijeste čuli

Žene često zaboravljaju da sunce ne šteti koži samo onda kada ga i vidimo. Čak i za vrijeme oblačnih dana UV zraci prodiru kroz oblake i dolaze do naše kože, pa je jako važno da uvijek na licu nosimo kremu sa zaštitnim faktorom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2012. 13:06h

Savjeti za njegu lica i tijela kao što su izbjegavanja sunca, korišćenja kreme za područje oko očiju i ispijanje dvije litre vode dnevno, postali su ustaljeni, ali ekipa časopisa "Allure" potrudila se i sastavila posebnu listu sa savjetima o kojima se rijetko govori, a važni su za lijep izgled naše kože.

Pogledajte koji su to:

Plastične flaše ne štete samo okolini, već i našoj koži

Američki dermatolog Karin Grosman kaže da se užasava pijenja vode iz plastičnih flaša. Karin tvrdi da pokreti koje pravimo dok ispijamo vodu uzrokuje nastanak bora oko usana i prevremeno opuštanje mišića na tom području, pa smatra da je puno pametnije kod kuće destilisati vodu i nositi je u eko boci sa širim otvorom zbog kojeg nećemo stiskati usne pri ispijanju.

Opekotine ne nastaju samo od sunca

Iako smatramo da je sunce jedini izvor toplote koji šteti našoj koži, dermatolozi upozoravaju i na druge izvore toplote. Kažu da je za stanje naše kože opasno i sjedenje pored kamina jer takođe može oslabiti kolagen u našoj koži i dovesti do stvaranja bora.

Svaka hidratantna krema je dobra krema

I pored toga što žene troše ogromne svote na razne kozmetičke preparate, stručnjaci upozoravaju da, kad su hidratantne kreme i losioni u pitanju, čak i najjeftinije varijante dobro obavljaju svoj posao. Iako malo luksuznije kreme za hidrataciju imaju u svom sastavu i razne dragocjene dodatke, važno je da se koži vrati vlaga, a to bez problema mogu uraditi i jednostavni preparati.

Sunce je svuda

Žene često zaboravljaju da sunce ne šteti koži samo onda kada ga i vidimo. Čak i za vrijeme oblačnih dana UV zraci prodiru kroz oblake i dolaze do naše kože, pa je jako važno da uvijek na licu nosimo kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na to da li jurimo po gradu ili uživamo na plaži.

"Beauty sleep" može da uzrokuje bore

Američki dermatolozi slažu se sa činjenicom da čak i "beauty sleep" može da uzrokuje bore. Navodno se na strani na kojoj najčešće spavamo stvaraju vertikalne bore na licu, pa je pametno spavati na leđima i nabaviti glatke jastučnice od svile ili satena.

Bonus video: