Milorad Veljović: Steže se obruč oko Darka Šarića

Veljović je najavio rasvjetljavanje niza ubistava počinjenih u Crnoj Gori i Srbiji, navodeći da su u pitanju obimne istrage
0 komentar(a)
Veljović Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Veljović Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2012. 11:03h

Crnogorka policija nema zvaničnih informacija da se Darko Šarić krije u Južnoj Africi, kazao je vršilac dužnosti direktora Uprave policije (UP) Božidar Vuksanović, dok je njegov kolega iz Srbije Milorad Veljović poručio da se "steže obruč" oko odbjeglog Pljevljaka.

Vuksanović je, nakon konferencije o sajber kriminalu i Godišnjoj generalnoj Skupština Asocijacije šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope, kazao da će sarađivati sa svim službama koje su raspisale potjernicu za Šarićem.

"Bićemo dio tima, ne samo kada je Šarić u pitanju, već i kada je u pitanju bilo koji kriminalac i kriminalna radnja. Sve podatke koje dobije crnogorska policija proslijediće srpskoj, koja potražuje Šarića", rekao je on.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da se "steže obruč" oko Šarića.

"Mislim da se steže obruč oko njega (Šarića). Ostajem pri ranijoj ocjeni da će on, ipak, doći sam pred lice pravde", kazao je on.

Veljović je najavio rasvjetljavanje niza ubistava počinjenih u Crnoj Gori i Srbiji, navodeći da su u pitanju obimne istrage.

"Ubijeđen sam da će mnoga ta krivična dela biti rasvetljena najkasnije za par mjeseci", naveo je Veljović.

Vuksanović je naveo da policije u državama regiona trebaju da govore jedinstvenim, "policijskim jezikom" u funkciji suprostavljanja svim oblicima kriminala.

"Zato smo i danas poslali odlučnu poruku protiv organizovanog kriminala", kazao je Vuksanović.

On je naveo da saradnja u rješavanju nersvijetljenih ubistava treba da bude još intenzivnija.

"U narednom periodu ćemo imati još intezivniju saradnju sa Interpolom, pa ćemo u zajedničkom timu sa kolegama iz regiona, raditi na rasvjetljavanju tih događaja", rekao je Vuksanović.

On je kazao da je UP formirala poseban tim koji radi na rasvjetljavanju nerazjašnjenih ubistava u Budvi.

"Na svim slučajevima radi tim od 40 ljudi koji će svakog petka referisati šta je urađeno na tom polju prethodne sedmice. Očekujem konkrentne informacije ot im pitanjima", rekao je Vuksanović.

Bonus video: