Serija pljački u Piperima

Vlasnici opljačkanih kuća i vikendica radnim danima su odsutni, i obično dolaze vikendom, tako da provalnici znaju kad i od koga mogu da otuđe vrijedne stvari
245 pregleda 0 komentar(a)
pljačkaš, Foto: Shuterstock
pljačkaš, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 24.04.2012. 08:26h

Serija provalnih krađa u posljednja dva mjeseca dogodila se na teritoriji Pipera, nadomak Podgorice, gdje su pokradene vrijedne stvari iz više od 10 kuća i vikendica.

Mještani Gornjih Crnaca, Kopilja i Radovča obavijestili su policiju o krađama, međutim krivci još uvijek nijesu pronađeni. Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" nekoliko osoba je bilo na informativnim razgovorima u policiji.

"Istraga je u toku. Prema našim saznanjima na meti provalnika bilo je od pet do osam kuća u Piperima", kazao je sagovornik redakcije iz podgoričke policije. On je dodao da se predmet nalazi kod tužioca, i da očekuje da će krivci ubrzo biti otkriveni.

Vlasnici opljačkanih kuća i vikendica radnim danima su odsutni, i obično dolaze vikendom, tako da provalnici znaju kad i od koga mogu da otuđe vrijedne stvari. Na meti provalnika bile su porodične kuće i vikendice Vukašinovića, Ćetkovića, Gligorovića, Džankića, Šćepanovića, Ljumovića...

Pojedini nijesu ni prijavljivali

Mještani koji su kontaktirali "Vijesti" tvrde da pojedine komšije nijesu ni prijavile krađe.

"Lopovi obijaju naše kuće i kradu električne kosačice, motorne šege, lovačke puške, blanje, bakarnu žicu, pumpe za vodu...Jednom komšiji na Radovču su odnijeli i lim sa pojate. Nekad su u Piperima znale da nestaju ovce, ili pršuta, mada, nakon nekog vremena se znalo ko je krivac, i ljudi su ta djela opraštali, a ovo što se sada dešava ne radi neko ko nema i ko je gladan", kazao je jedan od revoltiranih mještana.

Mještani tvrde da je bilo krađa i prošle godine, ali da krivci još nijesu nađeni.

"To su vjerovatno iste osobe. Čekamo da nam nadležni organi izađu u susret i da se krivci nađu iza rešetaka", kazao je jedan od mještana.

Bonus video: