Tri i po godine zatvora zbog šverca kokaina

Vjekoslav R. Lambulić je dva paketa u kojima se nalazilo 2.961,66 grama kokaina ostavio u dvorište kuće Aleksandra Brajovića
331 pregleda 0 komentar(a)
Vjekoslav Lambulić, Foto: Arhiva Vijesti
Vjekoslav Lambulić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.04.2012. 19:08h

Apelacioni sud Crne Gore smanjio je prvostepenu presudu Vjekoslavu R. Lambuliću i osudio ga na tri i po godine zatvora, saznaju “Vijesti”.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici, specijalizovano vijeće sudije Valentine Pavličić osudilo je 30. decembra 2011. godine na pet godina zatvora zbog šverca oko tri kilograma kokaina.

Kao razlog smanjenja zatvorske kazne, kako saznajemo, Apelacioni sud je utvrdio da je Viši sud pravilno odmjerio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti prilikom odmjeravanja kazne, ali da nije dovoljno cijenio porodične prilike, jer je otac četvoro djece.

Brajović je drogu i ceduljicu predao zaštićenom svjedoku, a ovaj je kokain zatim predao "kuriru"

Za isto krivično djelo i isti događaj, Aleksandar Brajović iz Podgorice pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog šverca kokaina, a presudu je izreklo vijeće sudije Pavličić, što je potvrdio Apelacioni sud.Tokom suđenja Lambulić je kazao da je zbog droge u Švajcarskoj osuđen na pet godina zatvora i da je kaznu odležao.

Ceduljica za vezu u Milanu

Prema optužnici Dražena Burića, zamjenika specijalnog tužioca, Lambulić je dva paketa u kojima se nalazilo 2.961,66 grama kokaina ostavio u dvorište kuće Aleksandra Brajovića 14. marta 2005, zatim ceduljicu za vezu u Milanu kome je trebalo predati drogu, te 2.500 eura na ime dijela troškova.

Nakon toga, Brajović je drogu i ceduljicu predao zaštićenom svjedoku, a ovaj je kokain zatim predao "kuriru", slovenačkom državljaninu Zlatku Krivecu, koji je došao u Podgoricu da je preuzme.

Krivec je drogu sakrio u svom autu "fiat panda", a potom je 15. marta 2005. iz Podgorice krenuo za Hrvatsku. Hrvatska policija otkrila je drogu i uhapsila ga na graničnom prelazu Palje brdo. Slovenački državljanin je pravosnažno osuđen zbog šverca droge u Županijskom sudu u Dubrovniku.

Bonus video: