Marko Bojić osvojio titulu u Poljskoj

“Mislim da nije moglo bolje od ovoga. Izborili smo i učešće u Ligi šampiona, a nemam podatak koliko godina unazad Rešovija nije igrala to takmičenje”, kazao je Bojić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2012. 17:16h

Već u prvoj sezoni u Poljskoj okitio se šampionskom titulom, pomalo neočekivano – primač servisa crnogorske reprezentacije Marko Bojić sa Rešovijom iznenadio je u finalu plej-ofa Belhatov sa 3:1 u pobjedama, i svrgao sa trona finalistu ovogodišnje Lige šampiona, i to nakon čak sedam uzastopnih titula.

To je peta titula u istoriji Rešovije, ali prva od daleke 1975. godine (klub je osvajao titulu još (1971, 1972. i 1974. godine).

“Utisci su zaista fenomenalni, ovo je veliki uspjeh. Svi smo, jednostavno, presrećni, a ovdje je prava ludnica", kazao je za “Vijesti” Bojić, dok je sa svojim saigračima na gradskom trgu, pred oko 16-17 hiljada navijača, primao zaslužene počasti.

Poslije dvije pobjede Rešovije u gostima, obje sa po 3:1, Belhatov se sinoć vratio u igru, slavio, takođe, sa 3:1. Sada već bivšem šampionu danas, međutim, u četvrtom meču, nije bilo spasa. Rešovija je pred svojim navijačima (bilo ih je oko 4.300) slavila sa ubjedljivih 3:0 (25:23, 25:21, 25:15).

“Belhatov se vratio u trećem meču mislim zbog toga što smo mi malo podlegli pritisku, koji smo sami sebi stvorili zbog pune dvorane, jer su svi očekivali pobjedu, slavlje. O tome se prije meča mnogo pričalo, mislim da je to bila greška. Trebalo je da budemo skoncentrisani i opušteni, dok je kod nas bila je prisutna mala doza grča. U četvrtom meču smo, međutim, zaboravili na sve oko sebe, i servisom i blokom, kao u prva dva meča u Belhatovu, smo riješili pitanje titule. U sva tri seta smo briljirali”, nastavlja bivši primač servisa Budućnosti i grčkog PAOK-a.

Bojić je sredinom prošlog mjeseca u razgovoru za “Vijesti” nagovijestio da se Belhatov jedino pribojava Rešovije. Te tvrdnje su se pokazale tačnim.

“Već u gostima smo nametnuli svoj ritam igre, svoj tempo, koji je stvarno bio ubitačan, pogotovo na servisu, bloku i prvom napadu. Bili smo konkretniji od njih, i već tada su oni bili malo uplašeni, i vjerovatno su se pitali kako mogu da se potpuno vrate”.

Rešovija se, tako, revanširala Belhatovu za poraz u polufinalu Kupa Poljske (1:3), na finalnom turniru na domaćem terenu. Bojićev tim je ligaški dio prvenstva završio na trećem mjestu, sa skorom od 13 pobjeda i pet poraza. U 3:0 u pobjedama je četvrtfinalu plej-ofa eliminisana Čestahova, dok je Rešovija u polufinalu sa 3:1 u pobjedama bila bolja od vicešampiona Zakse. Finale je priča za sebe, savladana je jedna od najboljih evropskih ekipa…

“I tokom lige i u polufinalu Kupa smo imali sjajnih trenutaka i setova protiv njih, ali u nekim utakmicama nijesmo imali sreće. Možda su oni bili bolji u tom trenutku ili smo ih previše respektovali. Ali, pokazalo se da nas se malo plaše, posebno kad mi krenemo da igramo. Tada im razbijemo sistem, i oni uđu u našu mašineriju. Prvi cilj je bio da uđemo u finale, a onda da damo 120 odsto svojih mogućnosti, i da pokušamo da ih dobijemo. U finale smo ušli rasterećeno, jer nijesmo imali šta da izgubimo, a onda smo počeli sjajno da igramo”, ističe Bojić.

Titulom prvaka Poljske, Bojić je sa Rešovijom zaokružio odličnu sezonu, jer je stigao i do finala Kupa CEV (poraz od ruskog Dinama).

“Mislim da nije moglo bolje od ovoga. Izborili smo i učešće u Ligi šampiona, a nemam podatak koliko godina unazad Rešovija nije igrala to takmičenje. Sve se poklopilo, sezona je bila sjajna”, kazao je 23-godišnji Nikšićanin.

Ima vremena za novi ugovor

Marko Bojiću je istekao jednogodišnji ugovor sa Rešovijom. Na pitanje da li je bilo razgovora na temu novog ugovora, Bojić kaže:

“Nijesmo razgovarali, trenutno slavimo, tako će biti i narednih dana, a ja u utorak krećem za Crnu Goru, pa ćemo pregovore voditi na daljinu, natenane. Ako nam se poklope interesi, ostaću u Rešoviji. Ako ne, nije problem, imam i neke druge odlične ponude, tako da sam po tom pitanju potpuno opušten. Znaću sve za nekih nedjelju dana”, zaključio je Bojić.

Galerija

Bonus video: