Tekst mlade crnogorske autorke Maje Todorović u BDP-u

Beogradsko dramsko pozorište ove godine slavi 65 godina rada, a za ovu predstavu autorima je ustupilo Novu scenu
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2012. 13:42h

Udruženje mladih umjetnika „Fjaka“ i Beogradsko dramsko pozorište priprema komad “Pakovana devojka“, koji po tekstu crnogorske autorke Maje Todorović režira Staša Koprivica.

Uloge u komadu tumače Janko Cekić i Jelisaveta Orašanin, dok muziku radi grupa Fandango. Premijera je planirana u Beogradskom dramskom pozorištu za 16. maj, a probe su počele drugog aprila.

Pozorišna predstava „Pakovana devojka“, kako su “Vijestima” kazali producenti, projekat je mladih autora koji žele da privuku mladu publiku u pozorište baveći se aktuelnim temama. „Pakovana devojka“ je duhovita, mračna, ali i nježna priča o upornoj potrazi za iskrenom ljubavlju u savremenom svijetu koji takvu ljubav prezire.

Beogradsko dramsko pozorište ove godine slavi 65 godina rada, a za ovu predstavu autorima je ustupilo Novu scenu.

Jelisaveta Orašanin je diplomirala glumu 2011. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a poznata je po zapaženim ulogama

Maja Todorović, mlada autorka iz Herceg Novog, student IV godine FDU Beograd, osim predstave „Drekavac“, takođe je i koscenarista filma „Igra u tami“. Rediteljka komada, Staša Koprivica, režirala je do sad „Ne igraj na Engleze“ BDP; „U pola cene“ BDP; „Noć četiri mjeseca“ Hercegnovsko pozorište, a autorka je scenarija za TV seriju „Pevaj brate“.

Davor Perunović, glumac iz Budve, igrao je u serijama „Ono kao ljubav“, „ Greh njene majke“, „TNT“, „Vojna akademija“ kao i u filmovima „Šešir profesora Koste Vujića“ i „Parada“.

Janko Cekić, student IV godine Akademije umetnosti u Beogradu, ostvario je uloge u serijama „Vojna akademija“ i „Bela lađa“, kao i u pozorišnim predstavama „Mletački trgovac“JDP, „Zvezdana prašina“ UK VUK i „Princeza i žabac“ Pozorište Boško Buha.

Jelisaveta Orašanin je diplomirala glumu 2011. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a poznata je po zapaženim ulogama u „Harold i Mod“ (BDP), „Divan dan“ (Favi), filmu „Zduhač, znači avantura“, kao i TV serijama „TNT“ i „Vojna akademija“.

Bonus video: