Evo kako da pravilno oblikujete obrve

Najvažnija osobina krejona za obrve je čvrstina njegovog vrha kojim se lagano može iscrtavati dio po dio nedostajućih dlačica
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2012. 10:22h

Neophodno je da iščetkavate obrvu u toku čupkanja kako biste odstranili dlačice koje ste iščupali ili da biste uočili one koje nijesu iščupane, a zatim popunjavate obrve ako je to potrebno.

Kvalitetan krejon za obrve mora biti veoma tanak, sa čvrstom i suvom sredinom, a ne sa masnom teksturom kao krejon za kapke. Boja mora biti brižljivo odabrana. Ona nije ni crna, ni kestenjasta, ni plava, ni riđa, već mješavina svih ovih boja.

Najvažnija osobina krejona za obrve je čvrstina njegovog vrha kojim se lagano može iscrtavati dio po dio nedostajućih dlačica. Izbor boje krejona za obrve zavisi od boje samih dlačica obrve, ali morate da vodite računa o boji kose.

Kada su u pitanju plavuše, mora se poštovati boja dlačica, a mogu se veoma diskretno intenzivirati, ali samo toliko da ne izgube njihov prirodan sjaj koji im daje svjetliju nijansu.

Sjenka za obrve se nanosi uz pomoć male četkice. Prednost sjenke i četkice u odnosu na krejon za obrve je u tome što se njome postiže bolji kvalitet linija obrve, koje su mnogo blaže i daju mnogo bolji izraz.

Ajlajner se može upotrijebiti nakon krejona ili sjenke za obrve, za finalnu obradu.

Princip korišćenja ajlajnera se sastoji u tome da uz pomoć njegove veoma male četkice mogu da se iscrtavaju male dlačice koje su veoma tanke.

Bonus video: