Veliki požar: RTV Pljevlja potpuno izgorjela, Bogdanović obećao podršku Vlade

Vatrena stihija zahvatila je skoro sve prostorije gdje je smješten studio, oprema i kancelarije
140 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2018. 16:43h

Požar velikih razmjera zahvatio je jutros prostorije Radio Televizije (RTV) Pljevlja koje se nalaze na zadnjem spratu zgrade preko puta pljevaljskog Doma kulture u centru grada.

U požaru su potpuno izgorjele prostorije RTV Pljevlja. Vatrena stihija zahvatila je skoro sve prostorije gdje je smješten studio, oprema i kancelarije.

Gust dim je bio vidljiv iz svih djelova grada, a pljevaljski vatrogasci sa više vozila lokalizovali su požar i spriječili njegovo širenje na susjednu zgradu u kojoj su smještene Fond PIO i Fond zadravstvenog osiguranja.

Kako je Televiziji Vijesti saopštio komandir Službe zaštite i spaašavanja Opštine Pljevlja Goran Čavić pričinjena je velika materijalna šteta. Povrijeđenih nije bilo, a uzrok požara još nije poznat.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović kazao je da je da će Vlada Crne Gore pružiti podršku Opštini Pljevlja pri sanaciji Radio televizije Pjevlja čije su prostorije u potpunosti uništene u požaru.

Bogdanović i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić razgovarali su danas u Pljevljima o konkretnim aktivnostima na sanaciji štete koja je izazvana požarom, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u prostorijama RTV Pljevlja, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

On je izrazio žaljenje i istakao da je ovim nemilim događajem pričinjena veika materijalna šteta, ali da je najvažnije da u požaru nije bilo ljudskih žrtava i povrijeđenih.

“Vlada Crne Gore će obezbijediti hitnu interventnu pomoć, kako bi pomogla saniranje štete i obnavljanje RTV Pljevlja i omogućila da ovaj medij i u budućnosti bude još kvalitetniji servis građana Pljevalja” istakao je ministar Bogdanović.

On je naveo da vjeruje da će nadležno organi utvrditi uzrok požara, bilo da su u pitanju instalacije, požar ili iskre iz spoljašnjosti i da će shodno tome biti preduzete odgovarajuće mjere i utvrđeni dalji koraci na sanaciji objekta u kome se nalazi i funskcioniše nekoliko društveno-političkih rganizacija i državnih ustanova.

Ministar Bogdanović je dodao i da je izuzetno važno što su u ovakvoj situaciji Pljevlja pokazala solidarnost, pa će uz Opštinu Pljevlja sanaciju štete podržati i nekoliko privrednih društava iz ove Opštine, koja su već ponudila pomoć.

I ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je danas objekat RTV Pljevlja i tom prilikom izrazio žaljenje zbog toga što su prostorije pljevaljskog radija i televizije izgorele ali i istakao da je najvažnije što nije bilo žrtava i povrijeđenih. Ujedno je kazao da su u istoj zgradi i prostorije labaratorije Doma zdravlja i filijala Fonda za zdravstveno osiguranje, ali da nije bilo oštećenja u njima i da će se aktivnosti u njima obavljati normalno, kao i do sada.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Beli Džafić istakao je da će pružiti podršku Agencije kako bi ti mediji što prije nastavili sa radom, ali i to da očekuje solidarnost donatora i drugih elektronskih medija pri sanaciji štete.

Predsjednik Opštine Đačić je informisao Bogdanovića da je Opština Pljevlja već obezbijedila prostorije u Akademskom centru, u kojima će RTV Pljevlja nastaviti svoj rad, a koje su obišli nakon razgovora.

Galerija

Bonus video: