Ćulafić i Bojić danas igraju za titulu u Francuskoj i Poljskoj

Nakon proslavljenog našeg Igora Kolakovića (osvojio duplu krunu u Sloveniji sa ACH volej), danas bi još dvojica predstavnika crnogorske odbojke mogla osvojiti titulu u inostranstvu
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 10:42h

Nakon proslavljenog našeg Igora Kolakovića (osvojio duplu krunu u Sloveniji sa ACH volej), danas bi još dvojica predstavnika crnogorske odbojke mogla osvojiti titulu u inostranstvu - Miloš Ćulafić i Marko Bojić, korektor i primač servisa reprezentacije Crne Gore.

Drugu godinu zaredom, u Francuskoj se u finalu plej-ofa igra samo jedan meč, u Parizu u dvorani “Pjer de Kuberten” (19 časova) – akteri su isti kao lani, šampion Poatje, u kojem je uz Marešala udarna igra Ćulafić (šesti poenter ligaškog dijela prvenstva sa 426 poena, te drugi server sa 33 asa), i Tur (ovogodišnji rival Budvanske rivijere u Ligi šampiona), od koga je Poatje prošle sezone pobjedom od 3:2 i preuzeo titulu.

Tur je bio prvi u ligaškom dijelu, sa pet bodova više od drugoplasiranog Poatjea.

Na putu do finala, Tur je u četvrtfinalu i polufinalu sa po dvije pobjede eliminisao Pari volej i Nant, dok je Poatjeu trebao meč više u četvrtfinalu sa Turkoanom, dok je u polufinalu protiv Seta posao završio u dva meča.

Rešovija, u kojoj igra Bojić, neočekivano vodi 2:0 protiv Belhatova, finaliste Lige šampiona, i to pobjedama u gostima, pa večeras pred svojim navijačima ima prvu meč loptu da se domogne prve šampionske titule od daleke 1975. godine, petu u klupskoj istoriji.

Bonus video: