Baranke osumnjičene za prostituciju: Seks od 10 do 40 eura

Djevojke nijesu imale makroa. Novac od bavljenja prostitucijom trošile su između ostalog na garderobu i drogu, saznaju “Vijesti”
216 pregleda 0 komentar(a)
elitna prostitucija, prostitucija, Foto: Shutterstock.com
elitna prostitucija, prostitucija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.04.2012. 07:01h

Policija u Baru je podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv dvije djevojke iz Bara, osumnjičene za prostituciju.

Baranke S.A. (29) i I.A. (21) policija je pratila skoro mjesec dana prije nego što ih je privela i osumnjičila da su na području Bara, Ulcinja i Podgorice “bavile pružanjem seksualnih usluga za novčanu nadoknadu”.

Prema informacijama koje su “Vijesti” dobile iz policije u tom gradu, Baranke su seksualne usluge naplaćivale od 10 do 40 eura, u zavisnosti o kakvoj vrsti usluge je riječ. Baranke su nekad zajedno, a nekad odvojeno obilazile javna mjesta u gradu i nudile svoje usluge. Tražile su klijente po kafićima, restoranima, kafanama... Nakon što su uhavćene na djelu, u policiji su priznale djelo za koje su osumnjičene.

Policija je kontaktirala pojedine klijente djevojaka, koji su takođe potvrdili navode policije. Djevojke nijesu imale makroa. Novac od bavljenja prostitucijom trošile su između ostalog na garderobu i drogu, saznaju “Vijesti” iz policije u tom gradu.

Prema članu 27 predloga Zakona o javnom redu i miru onaj ko se na javnom mjestu odaje prostituciji, biće kažnjen za prekršaj novčanom kaznom od 200 do 1.000 eura, ili kaznom zatvora do 30 dana.

Prema članu 28 istog zakona, pravno lice koje iznajmi ili ustupi prostorije za vršenje prostitucije, ili na drugi način posreduje u vršenju prostitucije, biće kažnjen za prekršaj novčanom kaznom od 500 do 5.000 eura.

Bonus video: