Hamilton najbrži na prvom treningu u Bahreinu

Trening je, inače, održan u veoma sumornoj atmosferi, praktično bez gledalaca i uz jake mjere obezbjeđenja.
0 komentar(a)
Hamilton, Foto: Beta AP
Hamilton, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.04.2012. 10:47h

Vozač Meklarena, Britanac Luis Hamilton ostvario je danas najbrže vrijeme (1:33,572) na prvom nezvaničnom treningu za Veliku nagradu Bahreina.

Sa tri desetike zaostatka, drugi je bio dvostruki uzastopni šampion Njemac Sebastijan Fetel u Reb Bulu.

Treće vrijeme, sa skoro šest desetinki zaostatka u odnosu na Britanca, imao je vozač Fors Indije Pol di Resta.

Iza njih trojice slijedio je pobjednik prošlonedeljne Velike nagrade Kine, Niko Rozberg, ispred Džensona Batona u Meklarenu, drugog vozača Fors Indije Nika Hilkenberga, svog timskog kolege Mihaela Šumahera i Marka Vebera u drugom Red Bulu. Prvu desetoricu kompletirao je dvojac Lotusa, Kimi Raikonen i Roman Grožan.

Trening je, inače, održan u veoma sumornoj atmosferi, praktično bez gledalaca i uz jake mjere obezbjeđenja.

Drugi trening na program je od 13 časova, ali je pitanje da li će na njemu učestvovati svi timovi, jer je ekipa Fors Indija najavila mogućnost odustajanja ili skraćenja treninga iz bezbjednosnih uslova, kako bi se članovi tima ranije vratili u hotel.

Želja čelnika tima je da se izbjegnu neprijatne situacije, kao što je bila ona od danas kada je u blizini njihov zvaničnog vozila eksplodirala eksplozivna naprava.

Sjutra je na programu zvanični trening, a trka za VN Bahreina, koja prošle godine nije vožena zbog političkih nemira, na programu je u nedjelju od 14 sati.

Bonus video: