Hamilton: Zadovoljan sam, pred nama je neizvjesna sezona

"Plasman na podijum u dosadašnje tri trke je odličan rezultat za nas. Plan svake godine je da uspostavimo konstantne rezultat", kazao je Hamilton.
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2012. 21:03h

Pilot Formula 1 tima Meklaren i trenutno prvoplasirani u poretku vozača Britanac Luis Hamilton rekao je danas uoči trke u Bahreinu da je zadovoljan svojim nastupima u tekućoj sezoni, iako nije zabilježio pobedu.

"Plasman na podijum u dosadašnje tri trke je odličan rezultat za nas. Plan svake godine je da uspostavimo konstantne rezultate i nekada to jednostavno ne ide po planu, ali mislim da smo ove godine imali sreće na tom putu", kazao je Hamilton.

On je trenutno vodeći u poretku vozača ispred klupskog kolege i zemljaka Džensona Batona, a prve tri trke šampionata završio je na trećoj poziciji, iako je u Australiji i Maleziji bio najbrži u kvalifikacijama.

Prošlu sezonu Hamilton je okončao na petom mjestu poslije nekoliko kazni i nezgoda na stazi, a pred trku na pisti Sakir Britanac smatra da je naučio na svojim greškama.

"Mislim da je bilo dosta lekcija koje sam naučio i mnogo dobrih i loših iskustava koja sigurno pomažu kada imaš dobar auto i izglednu situaciju", rekao je Meklarenov šampion iz 2008. godine.

Ipak, i pored dobrog starta sezone i optimizma koji ima, Hamilton još ne razmišlja o osvajanju titule niti o pobjedi u Bahreinu ocjenjujući aktuelnu sezonu kao jednu od najneizvjesnijih u proteklim godinama.

"Kada pogledate kvalifikacije vrlo smo kompetitivni, Mercedes je trenutno najbrži ali su mnogi bolidi vrlo blizu. Na samoj trci Red Bul je veoma brz, Mercedes je veoma brz, mi smo brzi, čak je i Zauber brz. U opvom trenutku je velika gužva na vrhu i mi se trudimo da budemo konstantni i iskoristimo svaku priliku", kazao je Hamilton.

Bonus video: