Vođen glasom demona

Šta je izjavio Anto. Z. Ždralević u policiji nakon ritualnog satanističkog ubistva komšije Lazara Laza Tripkovića
162 pregleda 0 komentar(a)
Anto Ždralević privođenje, Foto: Boris Pejović
Anto Ždralević privođenje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.04.2012. 04:28h

Nikšićanin Anto Z. Ždralević, optužen za ubistvo sugrađanina Lazara Laza Tripkovića (62), nije juče iznosio odbranu pred krivičnim vijećem sudije Branke Bošković u Višem sudu u Podgorici, već je odlučio da se brani ćutanjem, što mu zakon dozvoljava. On je dodao da će odgovarati na pitanja.

Ždralevićev branilac advokatica Radmila Ostojić je predložila je da se isključi javnost sa glavnog pretresa radi zaštite interesa obju porodica, ali je vijeće sudije Bošković, sa članovima vijeća sudija Nenadom Otaševićem i Dragojem Jovićem, odbilo je taj predlog.

Sudski vještak je utvrdio da Ždralević boluje od šifozrenije od 16. godin, te da d tada i datira i subjektivni osjećaj da su mu demoni prijatelji, zbog čega je bio nasilan prema životinjama

Sudija Branka Bošković pročitala je iskaz koji je okrivljeni Ždralević dao na saslušanju u nikšićkoj policiji u prisustvu Lepe Medenice, zamjenika višeg državnog tužioca i Mirjane Bakoč, branioca po službenoj dužnosti. Sudija Bošković juče je pročitala i iskaz Ždralevića koji je dao pred nikšićkom policijom . Optuženi je do najsitnijih detalja ispričao kako je počinio jeziv zločin. Ždralević je u toj izjavi naveo da je inspiraciju da počini ovakav zločin pronašao čitajući satanističku literaturu i „777“ knjigu od autora Alistera Kroulija.

"..Odlazim do kuhinje, uzimam nož sa komode koji se koristio za hljeb i zabadam ga Lazaru u trbuh. Ja ne mogu da se izjasnim da li je u tom momentu Lazo počeo da se brani, samo znam da sam ja izvukao nož i opet počeo da ubadam istim nožem po čitavom gornjem dijelu tijela nekontrolisano, više puta, a onda sam u jednom momentu okrenuo nož i prerezao vratne žile....", navodi se između ostalog u izjavi Ždralevića.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: