Vlasnik opljačkane zlatare: Sam ću ih naći ako treba

"Žao mi je samo što ja nijesam bio tu. Ovdje bi ostao neko, ili ja ili oni, a tvrdim sad životom da ću ih naći", ozlojeđeno je i sa pauzama u govoru priča Kostić
182 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2012. 18:40h

U nevjerici i suzama u očima , Slobo Kostić, vlasnik zlatare Rey Gold , pričao je o nesvakidašnjoj pljački njegove radnje, usred grada i usred bijela dana.

"Tri sestre, brat, snaha, sestrić, ja, žena, kćerka, 4 familije žive od ovog posla. Ovo gradimo 34 godine i sad ti neko za 3 minuta praktično sve ponese", pričao je Kostić drhtavim glasom, usput dodajući da razbojnici nijesu ukrali 4, već tačno 3 kilograma i 40 grama.

Natavljajući sa srdžbom u glasu, Kostić je poručio razbojnicima da će ih sam tražiti ako bude trebalo.

"Kad sam čuo šta se desilo pomislio sam samo da je najvažnije da niko nije stradao. Bila ju tu supruga Dragana sa sestrom Natašom i sestrićem Vladanom. Žao mi je samo što ja nijesam bio tu. Ovdje bi ostao neko, ili ja ili oni, a tvrdim sad životom da ću ih naći", ozlojeđeno je i sa pauzama u govoru priča Kostić.

TV Vijesti

On je potom nastavio priču pokazujući nam snimak sa sigurnosnih kamera u zlatari.

Vladan pokušao da se suprotstavi

Naime, dosad nezabilježena pljačka u Nikšiću desila se juče u 15.46 minuta kada su dva maskirana razbojnika, u tamnim jaknama i kapuljačama na glavi, mirno ušetali u zlataru. Dok je potom jedan od njih praznio pult sa nakitom, drugi je u radionici iza, na nišanu držao Draganu, Natašu i Vladana, koji je čak pokušao i da im se suprotstavi.

"Mali je dokopao bio neku šipku, ali ovaj je bio veći i sa pištoljem koji mu je potom uperio u grudi. Ništa nije mogao", zaključio je Kostić.

Sa crnom torbom u ruci, iz radnje je prvo izašao razbojnik koji je praznio pult, a nedugo zatim i njegov saučesnik koji je sve vrijeme držao uperen pištolj u radnike.

Tokom pljačke niko nije povrijeđen, ali su Kostići ostali bez nešto više od 100.000 eura u zlatu.

Da šteta bude veća, nakit nije osiguran, jer kako je kazao Kostić, za to mu mjesečno treba ogromni novac.

Da šteta bude veća, nakit nije osiguran, jer kako je kazao Kostić, za to mu mjesečno treba ogromni novac

"To je preskupo, kao dva lična dohotka mjesečno kad bi sve osigurao", kazao je on i dodao i da osiguravajuće kuće izbjegavaju ovakva osiguranja.

Osim da intenzivno tragaju za pljačkašima, iz nikšićke policije, zbog istrage, nijesu željeli bilo šta da komentarišu. Kostić ipak vjeruje da će policija učiniti sve da uhvati razbojnike.

"Oni rade, rade. Ja mislim da će to biti 99 odsto riješeno, bar iz svih saznanja koja imam oni rade na tome", završio je Kostić.

Zlatare Kostića i ranije su bile na meti razbojnika. U poslednjih nekoliko godina razbojnici su dva puta pljačkali zlataru Luke Kostića, Slobodanovog rođenog brata.

Nikšić grad razbojnika

Poznato je da Nikšić ima debeo dosije razbojništava. Istina u poslednje vrijeme razbojnici su mirovali, ali su proteklih godina djelovali, sa nekad manje, nekada više uspjeha.

U septembru 2009 u filijali CKB- a, Nikšićanka Julija Jeftić, prerušena u Romkinju, pokušala je da uz prijetnju plastičnim pištoljem dođe do novca, ali su je u tome spriječili radnici obezbjeđenja.

Iste godine je bila serija od osam razbojništava u oktobru i decebru gdje su meta bili trgovinski lanci. Svi počinioci, ukupno njih čevorica su uhvaćena, a u pljačkama je ponešeno oko 30.000 eura.

Prethodne godine je na nikšićkom skveru, i dalje nepoznati razbojnik, pištoljem ranio radnika obezbjeđenja Mex- a, Velibora Bulatovića, i tom prilikom oteo mu 35.000 eura pazara.

Galerija

Bonus video: