Ocu i stricu Anta Ždralevića pozlilo od detalja zločina

Sudski vještaci su utvrdili da okrivljeni za ubistvo kompozitora Laza Tripkovića, u trenutku ubistva nije bio uračunljiv i da je od 16. godine duševno bolestan
195 pregleda 0 komentar(a)
Anto Ždralević privođenje, Foto: Savo Prelević
Anto Ždralević privođenje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2012. 15:25h

Sudski vještaci su utvrdili da Anto Ždralević, okrivljeni za ubistvo kompozitora Laza Tripkovića, u trenutku ubistva nije bio uračunljiv i da je od 16. godine duševno bolestan, javlja TV Vijesti.

Anto Ždralević se na suđenju branio ćutanjem, a sudija Branka Bošković je pročitala njegovu izjavu datu u istražnom postupku kada je detaljno opisao zločin.

On je tada, između ostalog, naveo da je u noći ubistva pošao kod Lazara Tripkovića noseći bocu rakije koju su njih dvojica pili.

U jednom trenutku, tvrdio je optuženi, njegov komšija je počeo da ga mazi što mu je zasmetalo te uzima flašu i udara ga po glavi.

Od udarca je Tripković pao, a Ždralević odlazi u kuhinju, uzima nož kojim više od 50 puta ubada komšiju.

Ždralević je u istražnom postupku detaljno ispričao kako je kasapio tijelo Tripkovića, a istražnom sudiji je rekao da je inspirisan satanizmom-

Međutim, nije mogao da objasni surovost pokazanu prilikom izvršenja krivičnog djela.

Vještaci kažu da se bolest nije mogla prepoznati, jer je Ždralević funkcionisao kao dvostruka ličnost

Motiv nisu mogli utvrditi ni vještaci, koji su izvršili psihijatrijsko vještačenje, ali su utvrdili da u trenutku ubistva nije bio uračunljiv, te da je duševno bolestan.

Ždralević, po nalazu vještaka, od 16. godine boluje od šizofrenije, kada su mu se počeli pričinjavati glasovi demona koji mu prijete zbog čega je bio nasilan prema životinjama i ubijao ih.

Vještaci kažu da se bolest nije mogla prepoznati, jer je Ždralević funkcionisao kao dvostruka ličnost.

Tokom čitanja Ždralevićevog iskaza iz sudnice su izašli njegov otac i stric jer im je pozlilo od detalja zločina koje je Ždralević priznao.

Suđenje se nastavlja u junu.

Bonus video: