Šalje sa Konika moraju vratiti dug da bi sačuvali kuću

Izvršni sudija Radmila Perović nije željela komentarisati slučaj porodice Šalja, navodeći da nije ovlašćena da daje izjave
54 pregleda 0 komentar(a)
Šalja Konik kuća, Foto: Zoran Đurić
Šalja Konik kuća, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.04.2012. 10:19h

Sudski izvršitelji su porodici Šalja uručili zaključak o prodaji dijela sporne kuće na Koniku, navodeći da još postoji mogućnost dogovora s novim vlasnikom, koji još nije podnio predlog za iseljenje.

Izvršni sudija Radmila Perović nije željela komentarisati slučaj porodice Šalja, navodeći da nije ovlašćena da daje izjave. Prema njenom zaključku, koji Šalje juče nijesu željele potpisati, 109 metara kvadratnih kuće prodato je Dušku Uskokoviću, koji se javio kao kupac. On je već platio 25 hiljada eura, koliko je tražio Podgoričanin Duško Đokić, na čije je ime poslije spora sa Šaljama uknjižen dio kuće.

Porodica Šalja tvrdi da ih je Duško Đokić prevario tako što je dio njihove kuće prodao drugom čovjeku, a da oni nijesu ni znali da je Đokić dio kuće preveo na sebe u zamjenu za pozajmicu od 20 hiljada eura koje je Muhamed Šalja prije osam godina uzeo od njega sa, kako tvrdi, zelenaškom kamatom.

Izvršitelji su u razgovoru sa porodicom Šalja naveli da će posredovati da im se vrati sporni dio kuće, ukoliko Šalje odluče da vrate dug.

“Nije problem da mu vratim dug, samo me pustite da prodam kuću, jer ne znam kako da ga vratim drugačije. Ja sam prevaren, on mi je rekao da će me sačekati da vratim tu glavnicu duga, da bih ja saznao da je kuća na njegovo ime i da je prodao. Ja sam njemu deset mjeseci davao po dvije hiljade eura kao kamatu na taj dug”, rekao je Šalja, navodeći da nema priznanice da je plaćao taj novac, jer je vjerovao Đokiću.

Đokić je za “Vijesti” ranije rekao da ima pravosnažnu presudu, da je to bio jedini način da vrati svoj novac, te da je Šalja imao dovoljno vremena da dokaže da je “prevaren i da je žrtva zelenaša”.

Bonus video: