Nikšićka Mladost bez premca

Na državnom šampionatu, u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore, nastupilo je 90 takmičara iz devet klubova
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2012. 21:58h

Šahovski klub Mladost iz Nikšića, sa tri prva i tri druga mjesta, ekipno je najuspješniji na Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u šahu, koje je za mlađe uzrasne kategorije održano u cetinjskom hotelu “Grand”.

Na državnom šampionatu, u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore, nastupilo je 90 takmičara iz devet klubova, a najveća konkurencija je bila u muškoj konkurenciji do 16 godina, u kojoj se takmičilo 12 šahista.

"Prezadovoljni smo rezultatom i titulom najuspješnijeg kluba, pošto je u uzrastu do 16 godina Božidar Kisić odbranio titulu državnog prvaka, a drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom drugu, Aleksandru Tomiću. Prva mjesta osvojili su i Stefan Mandić do 12 godina i Teodora Mandić do deset godina, dok su druga mjesta pripala Vedrani Minić u uzrastu do 14, te Đorđu Anđeliću do osam godina. Prva dva mjesta na državnom prvenstvu su i kvalifikaciona za Evropsko prvenstvo, koje se u avgustu igra u Češkoj, i Svjetskom koje je na programu u novembru u Sloveniji", kazao je sportski direktor i trener Mladosti Mišo Prijović.

A Mladost je klub koji nastavja svijetlu tradiciju nikšićkog šaha i nastao je 2006. godine nakon gašenja kluba “Radonja Bojović”, u kojem su Prijović i Vitomir Lekić bili šahovski treneri.

"Osim mene, sa polaznicima škole šaha u Mladosti radi i šahovski instruktor Vitomir Lekić. Klub je formiran na modernim osnovama sa učešćem na međunarodnim turnirima i seminarima, a u posljednjih pola godine bili smo na tri inostrana takmičenja, koje je obezbijedio predsjednik Upravnog odbora Vladimir Šakotić. Odskora je u upravi i prof. dr Vesna Simović, koja predaje na Pravnom fakultetu, a klub ima uspjeha i u Prvoj crnogorskoj seniorskoj ligi. Iako igraju u konkurenciji do 16 godina, Kisić i Tomić ravnopravno igraju za našu prvu seniorsku ekipu i prošle godine smo završili na diobi drugog i trećeg mjesta. U ekipi je i Mitar Đukanović koji je na Cetinju juče bio četvrti u konkurenciji do 18 godina", zaključio je Prijović.

Bonus video: